Dagens rett

Kochujon med chojang - chili fylt med farse med koreansk dippsaus

Denne koreanskinspirerte snackretten høres sterkere ut enn den faktisk er

Denne koreanskinspirerte snackretten høres sterkere ut enn den faktisk er

For å sette til livs fire hele chilier er ikke helt vanlig, men de koreanske chiliene er svært milde, så det er absolutt overkommelig. I verste fall kan du bruke spisspaprika, og heller la kraften være i dippsausen.
Aase E. Jacobsen
04 April 2019 - 01:00

Koreansk mat som kimchi og bibimbap er veldig populære på gatematinspirerte serveringssteder, men de færreste har prøvd disse eller andre koreanske retter på eget kjøkken. Det kan du begynne med allerede i dag, for disse farsefylte chiliene med den krydret sur-søte dippsausen er farlig gode og ikke minst lette å lage. Får du ikke tak i store milde røde chilier, gå for spisspaprika. Den spesielle sørkoreanske chilipastaen gochujang fås kjøpt i asiatiske matbutikker. Pastaen som fermenteres i store leirkrukker er laget av chilipulver, glutenholdig ris og soyabønner. Den koreanske chilien måler 1500 på Scoville-skalaen og er dermed blant de mildeste. Men pastaen finnes i alle styrkegrader, så her er det snakk om en smakssak. 

Skaff deg dagens rett som e-post 

Kochujon med chojang - chili fylt med farse med koreansk dippsaus

Kochujon med chojang - chili fylt med farse med koreansk dippsaus

Fremgangsmåte

  1. Begynn med dippsausen:
    Pisk sammen ingrediensene (romtemperatur) til dippsausen og sett den til side.
  2. Tips:
    I ekte koreansk dippsaus (chojang) brukes chilipasta - den heter gochujang. Annen chilipasta kan selvsagt brukes, bare den ikke er for sterk.
  3. Skyll chiliene og del dem på langs. Skrap bort alle frøene.
    Farsen:
    Bland sammen samtlige ingredienser til en jevn masse. Del farsen i 32 emner som formes til lengder. Dypp lengdene først i melet og deretter i pisket egg. Legg en farserull i hver chilihalvdel.
  4. Hell vegetabilsk olje i en stekepanne slik at den står 1 cm over bunnen og varm den opp.
  5. Stek deretter de farsefylte chiliene i 4–5 minutter, først chilisiden i 1-2 minutter og deretter farsesiden i 2-3 minutter til den føles fast. Legg dem på kjøkkenpapir for å renne av. Server dem med dippsausen.

Tips:
Hvis du ikke får tak i svinefarse, kan du bruke svinekjøttdeig eller kyllingfarse. 

Tips: 
Den spesielle sørkoreanske chilipastaen gochujang fås kjøpt i asiatiske matbutikker. Pastaen som fermenteres i store leirkrukker er laget av chilipulver, glutenholdig ris og soyabønner. Den koreanske chilien måler 1500 på Scoville-skalaen og er dermed blant de mildeste. Men pastaen finnes i alle styrkegrader, så her er det snakk om en smakssak. 

Flere koreanske retter du må prøve

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her