Denne retten kan godt lages uten kjøtt eller få følge av andre proteinkilder som kjøtt eller fisk. Men kylling er nå en gang manges favoritt, lettvint og tilgjengelig som råvaren er, også som økologisk.
Får du tak i økologisk dyrkete grønnsaker, eller kanskje du har dyrket dem selv, ja, da blir dette et festmåltid.
Se alt du kan lage med rotgrønnsaker
Skaff deg dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.
Kyllingfilet med appelsin og ovnsbakte rotgrønnsaker
Fremgangsmåte
Tørk av kyllingfiletene og legg dem i en plastpose. Press halvparten av sitrusfrukten og hell juicen i posen. Tilsett chilipulver og knyt posen. Vend posen, så alt blir godt blandet. Legg den kaldt i to timer.
Skrell rødbeter og gulrøtter og del dem i biter. Legg bitene i en ildfast form og dryss med salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen i 15-20 minutter ved 200 grader.
Ta kyllingfiletene ut av posen og tørk dem godt. Ta vare på marinaden til senere.
Brun kyllingfiletene raskt i olje og krydre med salt og pepper. Ta grønnsakene ut av ovnen og legg kyllingfiletene på toppen.
Kok ut stekepannen med resten av marinaden, og hell den over i formen. Vask de to siste appelsinene godt og del dem i båter (med skallet på). Legg båtene rundt kyllingen.
Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den tilbake i ovnen i ca 20 minutter eller til kylling og grønnsaker er ferdige.
Server retten med ferskt brød som kan dyppes i sausen.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG