For å lykkes med makiene trenger du en bambusmatte, den sørger for at de blir faste og ikke faller fra hverandre når du deler rullen opp. Det er derfor ganske enkelt å få dette til selv om du bare bruker tid på selve rullingen.
Ura-maki er betegnelsen på maki som er rullet i sesamfrø og har risen utenpå norien. Noen kaller dette derfor vrengt maki.
Se våre andre oppskrifter på maki
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Ura-maki med krydret krabbefyll
Antall porsjoner
4
Tilberedningstid
Ingredienser
2
stk
8
dl
2
ss
1
ts
6
ss
1
ts
1
ts
1
ts
1
ss
1
ss
1
ss
1
stk
6
stk
1
dl
stk
stk
Tilbehør:
stk
stk
stk
Fremgangsmåte
Sushiris:
Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisning på pakken.
Rør sukker og salt i riseddik til alt er oppløst. Ha eddikblandingen over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, vend derfor inn bare litt om gangen.
Krabbefyll:
Finhakk chili, ingefær, hvitløk og koriander. Bland krabbekjøttet med chili, ingefær, hvitløk, koriander, limesaft og olivenolje. Skrell mango og skjær i strimler.
Finhakk chili, ingefær, hvitløk og koriander. Bland krabbekjøttet med chili, ingefær, hvitløk, koriander, limesaft og olivenolje. Skrell mango og skjær i strimler.
Montering:
Dekk bambusmatten med plastfolie. Del noriark i to og legg den ene halvdelen på bambusmatten med den ruglete siden opp. Fukt hendene så risen ikke kleber, og fordel ris jevnt utover noritangen med fingrene. Snu noritangen så risen blir liggende ned mot plastfolien. Legg en stimle mango og litt krabbeblanding langs midten av noritangen. Rull sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten, som om det var en rullekake, og klem godt sammen.
Dekk bambusmatten med plastfolie. Del noriark i to og legg den ene halvdelen på bambusmatten med den ruglete siden opp. Fukt hendene så risen ikke kleber, og fordel ris jevnt utover noritangen med fingrene. Snu noritangen så risen blir liggende ned mot plastfolien. Legg en stimle mango og litt krabbeblanding langs midten av noritangen. Rull sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten, som om det var en rullekake, og klem godt sammen.
Når makirullen er ferdig legger du den i kjøleskap mens du lager ferdig resten. Rull makirullene i sesamfrø. Skjær hver rull i to, og del så videre i to og to til du har fått åtte biter.
Server makibitene med soyasaus, wasabi og ingefær.
Sendt inn av Godfisk.no
Foto: Synøve Dreyer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 Poeng
Fio Cabi Sehr Nett Riesling 2015
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 359,90 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Ayinger Bräuweisse
Tyskland
Volum: 0.330 Pris: 42,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Sparkling Tea Grøn
Danmark
Volum: 0.750 Pris: 189,90 Bestillingsutvalget -
83 Poeng
E.C. Dahls Kyoto
Norge
Volum: 0.750 Pris: 174,50 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Schäfer-Fröhlich Bockenauer Schiefergestein Riesling Feinherb 2018
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 298,00 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Selbach-Oster Zeltinger Kabinett 2018
Tyskland
Volum: 1.500 Pris: 481,90 Partiutvalget