DAGENS RETT: Uramaki med krydret krabbefyll

Dagens rett Uramaki med krydret krabbefyll

(Synøve Dreyer)

Maki lager du veldig enkelt selv

Det krydrete krabbefyllet gir makibitene ekstra mye smak. de kommer garantert til å falle i smak.

For å lykkes med makiene trenger du en bambusmatte, den sørger for at de blir faste og ikke faller fra hverandre når du deler rullen opp. Det er derfor ganske enkelt å få dette til selv om du bare bruker tid på selve rullingen. 

Ura-maki er betegnelsen på maki som er rullet i sesamfrø og har risen utenpå norien. Noen kaller dette derfor vrengt maki.  

Se våre andre oppskrifter på maki 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Ura-maki med krydret krabbefyll

Fremgangsmåte

 
Sushiris:
Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisning på pakken.
 
Rør sukker og salt i riseddik til alt er oppløst. Ha eddikblandingen over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, vend derfor inn bare litt om gangen.
 
Krabbefyll:
Finhakk chili, ingefær, hvitløk og koriander. Bland krabbekjøttet med chili, ingefær, hvitløk, koriander, limesaft og olivenolje. Skrell mango og skjær i strimler.
 
Montering:
Dekk bambusmatten med plastfolie. Del noriark i to og legg den ene halvdelen på bambusmatten med den ruglete siden opp. Fukt hendene så risen ikke kleber, og fordel ris jevnt utover noritangen med fingrene. Snu noritangen så risen blir liggende ned mot plastfolien. Legg en stimle mango og litt krabbeblanding langs midten av noritangen. Rull sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten, som om det var en rullekake, og klem godt sammen.
 
Når makirullen er ferdig legger du den i kjøleskap mens du lager ferdig resten. Rull makirullene i sesamfrø. Skjær hver rull i to, og del så videre i to og to til du har fått åtte biter.
 
Server makibitene med soyasaus, wasabi og ingefær. 
 
 
 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen