Dagens rett

Uramaki med krydret krabbefyll

Maki lager du veldig enkelt selv
Foto: (Synøve Dreyer)

Maki lager du veldig enkelt selv

Det krydrete krabbefyllet gir makibitene ekstra mye smak. de kommer garantert til å falle i smak.
Aase E. Jacobsen
18 Oktober 2020 - 02:00

For å lykkes med makiene trenger du en bambusmatte, den sørger for at de blir faste og ikke faller fra hverandre når du deler rullen opp. Det er derfor ganske enkelt å få dette til selv om du bare bruker tid på selve rullingen. 

Ura-maki er betegnelsen på maki som er rullet i sesamfrø og har risen utenpå norien. Noen kaller dette derfor vrengt maki.  

Se våre andre oppskrifter på maki 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Ura-maki med krydret krabbefyll

Ura-maki med krydret krabbefyll

Fremgangsmåte

 
Sushiris:
Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisning på pakken.
 
Rør sukker og salt i riseddik til alt er oppløst. Ha eddikblandingen over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, vend derfor inn bare litt om gangen.
 
Krabbefyll:
Finhakk chili, ingefær, hvitløk og koriander. Bland krabbekjøttet med chili, ingefær, hvitløk, koriander, limesaft og olivenolje. Skrell mango og skjær i strimler.
 
Montering:
Dekk bambusmatten med plastfolie. Del noriark i to og legg den ene halvdelen på bambusmatten med den ruglete siden opp. Fukt hendene så risen ikke kleber, og fordel ris jevnt utover noritangen med fingrene. Snu noritangen så risen blir liggende ned mot plastfolien. Legg en stimle mango og litt krabbeblanding langs midten av noritangen. Rull sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten, som om det var en rullekake, og klem godt sammen.
 
Når makirullen er ferdig legger du den i kjøleskap mens du lager ferdig resten. Rull makirullene i sesamfrø. Skjær hver rull i to, og del så videre i to og to til du har fått åtte biter.
 
Server makibitene med soyasaus, wasabi og ingefær. 
 

 

 

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her