DAGENS RETT: Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Dagens rett Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

(Audun Aagre)

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

 Rå kongekrabbe er lett tilgjengelig gjennom de velassorterte butikkenes frysedisker. Du kan selvsagt bruke ferdig kokt kongekrabbe til denne retten. Pass bare på at kongekrabben ikke er for salt, det kan ofte skje med de tynneste delene av kongekrabbebeina. Da må du i så fall redusere mengden med salt (og soyasaus) i oppskriften. 

Se våre andre oppskrifter med kongekrabbe 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

300 g
kongekrabbebe, rå
10 stk
stk
Dressing:
Til servering:
0.25 stk

Fremgangsmåte

Ta kongekrabbekjøttet ut av beinene og skjær i strimler. Legg kongekrabbestrimlene på et fat med høye kanter. Vask vårløk og skjær i fire på langs, og stek i olje i en stekepanne i ca. 1 minutt på hver side. Fordel vårløk mellom strimlene av kongekrabbe. Riv hvitløk, ingefær og reddik, og dryss over. Bland sammen soyasaus og saften av lime, og drypp over.

Dressing:
Varm opp olivenolje, sesamolje og finhakket hvitløk i en i en liten kasserolle til det begynner å ryke. Hell den varme marinaden over kongekrabben og vårløken. Pynt med agurkterninger og koriander, og server med en gang.

Her finner du den originale versjonen av denne oppskriften

Se våre andre oppskrifter med kongekrabbe 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Audun Aagre

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen