Damedrink vant

Mona Larsen fra Hotel Scandic Bergen overbeviste juryen mest med sin Southern Blues i drinkmiksekonkurransen som samlet 10 bartendere fra hele landet til finalen på Barock i Oslo nylig. Konkurransen hadde Southern Comfort som tema. Her for du drinkoppskri
Redaksjonen
09 Januar 1999 - 00:39

Den 27-årige aquaingeniøren Mona Larsen med kun åtte måneders erfaring bak bardisken var derfor en overrasket vinner. - Jeg satset på en veldig enkel drink basert på to likører. Det er ikke så vanlig siden kombinasjonen lett kan bli for søt. Dette er en typisk damedrink. Derfor hadde jeg veldig flaks som klarte å matche smaken til juryen til fulle, jubler den lykkelige bergenser.
 
Glad har hun grunn til å være, for ikke bare slo hun sin sjef og læremester allerede i semifinalen, men hun stakk av med premien som er en fem dagers tur til New Orleans, Southern Comforts hjemsted, etterfulgt av et karibisk cruise.
 
Southern Comfort er verdens tredje mest solgte søtlige brennevin etter Bailey''s og Kahlua. Det var i 1860 at H.W. Heron komponerte Southern Comfort som alternativ til datidens rå amerikanske whisky. Denne ble gjerne drukket rett fra fatene. Og for alle Janis Joplin-fans tør det være kjent at dette var en av stjernens viktigste fødevarer, særlig på slutten av hennes liv. Ryktene sier at hun fikk all den Southern Comfort hun kunne makte å drikke av produsenten, trolig mot at denne fikk bruke referansen aktivt. Som kjent endte Joplin livet sitt på en tragisk måte, men da var det på grunn av andre og langt sterkere saker enn whiskylikør.
 

Vinnertrio: Espen Gudbrandsen (tv), Mona Larsen og Jose
Salvatierra gikk til topps i Southern Comfort-konkurranse.
 
Finalister og drinker
Mona Larsen, bartender og servitør Scandic Hotel Bergen.
Southern Blues
2 cl Southern Comfort
2 cl Marie Brizard Apry
Monin Curaçao Blue
Sprite/sitronbrus
Garnityr: Stjernefrukt
 

Jose Salvatierra, bartender og servitør MS Skagen i Kristiansand.
2 cl Southern Comfort
1 cl Amaretto Di Soronno
1 cl Blue Curaçao
Sour mix
Garnityr: Grape frukt, coctailbær
Espen Gudbrandsen, Hovmesteren Bar i Stavanger.
c cl Southern Comfort
6 cl gin
6 cl cranberry juice
Toppes med Sprite
Garnityr: Agurk med 2 røde bær
Didier Kurtz, kjøkkensjef ved Ramberg Gjestegård i Lofoten.
3 cl Southern Comfort
1 cl Cointreau
1 dash lime
Russchian Schweppes
Garnityr: Lime skiver
Anne Liv Østebø, Hovmesteren Bar i Stavanger.
3 cl Southern Comfort
1 cl aquavit
1 dash Rose''s Lemon
Schweppes Lemon
Blue Curaçao sirup
Garnityr: Honningmelomkule og coctailbær
Glenn Plefsch, Color Line Christian IV i Kristiansand.
2 cl Southern Comfort
1 cl Absolut Currant
1 cl Bols Banan
50/50 eplejuice og sour mix
Garnityr Epleskive med coctailbær
Morten Backen, hovmester ved Soria Moria Konferansesenter i Oslo.
2 cl Southern Comfort
2 cl vodka
4cl Rose''s Lime
Sprite
1,5 cl Monin-sirop de Cassis
Garnutyr: Carambole
Astrid Rogne, bartender Scandic Hotel Bergen.
2 cl Southern Comfort
2 cl Hennessy VS
50/50 eplemost/tonic
Garnityr: Sitronstrimler (tynne av sitronskallet)
Arve Styrvold, Tinn Apartment, Tinn.
4 cl Southern Comfort
3 cl lime
3 cl sour mix
Bitter lemon fylles opp
Grenadin
Garnityr: Appelsin, coctailbær
Jann-Inge Nilssen, pubvert Charly''s Bar i Tromsø.
2 cl Southern Comfort
1 cl Apry Marie Brizard
1 cl Bols Bananliquer
2 cl Rose''s Lime
Fylles opp med Schweppes Russchian
Garnityr: Stjernefrukt/physalis
Tekst: Aase E. Jacobsen
Foto: Robert Sørensen/NewsWire
07.02.99

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

At noe så enkelt kan smake så godt
Dagens rett

At noe så enkelt kan smake så godt

Prøv denne oppskriften på bakt potet med skagensalat til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her