Damedrink vant

Mona Larsen fra Hotel Scandic Bergen overbeviste juryen mest med sin Southern Blues i drinkmiksekonkurransen som samlet 10 bartendere fra hele landet til finalen på Barock i Oslo nylig. Konkurransen hadde Southern Comfort som tema. Her for du drinkoppskri
Redaksjonen
08 Januar 1999 - 23:39

Den 27-årige aquaingeniøren Mona Larsen med kun åtte måneders erfaring bak bardisken var derfor en overrasket vinner. - Jeg satset på en veldig enkel drink basert på to likører. Det er ikke så vanlig siden kombinasjonen lett kan bli for søt. Dette er en typisk damedrink. Derfor hadde jeg veldig flaks som klarte å matche smaken til juryen til fulle, jubler den lykkelige bergenser.
 
Glad har hun grunn til å være, for ikke bare slo hun sin sjef og læremester allerede i semifinalen, men hun stakk av med premien som er en fem dagers tur til New Orleans, Southern Comforts hjemsted, etterfulgt av et karibisk cruise.
 
Southern Comfort er verdens tredje mest solgte søtlige brennevin etter Bailey''s og Kahlua. Det var i 1860 at H.W. Heron komponerte Southern Comfort som alternativ til datidens rå amerikanske whisky. Denne ble gjerne drukket rett fra fatene. Og for alle Janis Joplin-fans tør det være kjent at dette var en av stjernens viktigste fødevarer, særlig på slutten av hennes liv. Ryktene sier at hun fikk all den Southern Comfort hun kunne makte å drikke av produsenten, trolig mot at denne fikk bruke referansen aktivt. Som kjent endte Joplin livet sitt på en tragisk måte, men da var det på grunn av andre og langt sterkere saker enn whiskylikør.
 

Vinnertrio: Espen Gudbrandsen (tv), Mona Larsen og Jose
Salvatierra gikk til topps i Southern Comfort-konkurranse.
 
Finalister og drinker
Mona Larsen, bartender og servitør Scandic Hotel Bergen.
Southern Blues
2 cl Southern Comfort
2 cl Marie Brizard Apry
Monin Curaçao Blue
Sprite/sitronbrus
Garnityr: Stjernefrukt
 

Jose Salvatierra, bartender og servitør MS Skagen i Kristiansand.
2 cl Southern Comfort
1 cl Amaretto Di Soronno
1 cl Blue Curaçao
Sour mix
Garnityr: Grape frukt, coctailbær
Espen Gudbrandsen, Hovmesteren Bar i Stavanger.
c cl Southern Comfort
6 cl gin
6 cl cranberry juice
Toppes med Sprite
Garnityr: Agurk med 2 røde bær
Didier Kurtz, kjøkkensjef ved Ramberg Gjestegård i Lofoten.
3 cl Southern Comfort
1 cl Cointreau
1 dash lime
Russchian Schweppes
Garnityr: Lime skiver
Anne Liv Østebø, Hovmesteren Bar i Stavanger.
3 cl Southern Comfort
1 cl aquavit
1 dash Rose''s Lemon
Schweppes Lemon
Blue Curaçao sirup
Garnityr: Honningmelomkule og coctailbær
Glenn Plefsch, Color Line Christian IV i Kristiansand.
2 cl Southern Comfort
1 cl Absolut Currant
1 cl Bols Banan
50/50 eplejuice og sour mix
Garnityr Epleskive med coctailbær
Morten Backen, hovmester ved Soria Moria Konferansesenter i Oslo.
2 cl Southern Comfort
2 cl vodka
4cl Rose''s Lime
Sprite
1,5 cl Monin-sirop de Cassis
Garnutyr: Carambole
Astrid Rogne, bartender Scandic Hotel Bergen.
2 cl Southern Comfort
2 cl Hennessy VS
50/50 eplemost/tonic
Garnityr: Sitronstrimler (tynne av sitronskallet)
Arve Styrvold, Tinn Apartment, Tinn.
4 cl Southern Comfort
3 cl lime
3 cl sour mix
Bitter lemon fylles opp
Grenadin
Garnityr: Appelsin, coctailbær
Jann-Inge Nilssen, pubvert Charly''s Bar i Tromsø.
2 cl Southern Comfort
1 cl Apry Marie Brizard
1 cl Bols Bananliquer
2 cl Rose''s Lime
Fylles opp med Schweppes Russchian
Garnityr: Stjernefrukt/physalis
Tekst: Aase E. Jacobsen
Foto: Robert Sørensen/NewsWire
07.02.99

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak
Dagens rett
Ovnsbakt grønnkålomelett

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak

Dette kan bli din nye favorittoppskrift på omelett. Supersunn og supergod.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her