Dansk-norsk søskenpar overtar kjøkkenet på Lysebu
Foto: (Maren Lundevåg, Lysebu)

Dansk-norsk søskenpar overtar kjøkkenet på Lysebu

Marlene og Christian Johannessen tar over ledelsen av kjøkkenet. Dermed blir Lysebus dansk-norske identitet styrket.
11 Desember 2024 - 09:54

Christian Johannessen har en imponerende internasjonal bakgrunn fra flere Michelin-restauranter, blant annet Hotel Negresco i Nice, Frankrike, Gordon Ramsay’s restaurant i London, og sist Pigalle i Gøteborg. Marlene Johannessen, som har erfaring fra restauranter i både Frankrike, Sverige og Norge, har også jobbet ved Pigalle i Gøteborg før hun tok steget til Lysebu.

Med sin erfaring og lidenskap for gastronomi ønsker de å styrke Lysebus dansk-norske identitet på menyen. - Vi ønsker å løfte frem de tradisjonelle danske og norske rettene, men med vårt eget moderne preg. Vi vil gi våre gjester en matopplevelse som kombinerer det beste fra vår kultur, men på en ny måte, sier Christian Johannessen som får jobben som kjøkkensjef, mens søsteren Marlene blir assisterende kjøkkensjef.

Den nye kjøkkenledelsen søskenene Marlene og Christian Johannessen på Lysebu har en imponerende cv. Foto: Maren Lundevåg, Lysebu

Den dansk-norske profilen kommer av at Lysebu eies av Fondet for dansk-norsk samarbeid. Fondets formål er å jobbe for økt forståelse og samarbeid mellom Danmark og Norge, står det på Lysebus nettsider.

Lysebu har i mange år vært kjent for sin unike matopplevelse (og velfylte  vinkjeller), og i 2025 tar de det hele et steg videre med nyansettelsen.

- Vi har store planer for å utvikle en spennende og variert meny for både lunsj og middag som gjenspeiler det beste av nordisk matkultur, samtidig som vi introduserer kreative nye elementer, forklarer den påtroppende kjøkkensjefen.

Lysebu har Oslos vakreste restaurantomgivelser. Foto: Lysebu

«Vår Afternoon tea er allerede svært kjent i Oslo, og med vårt nye kjøkkenteam vil denne klassiske opplevelsen bli enda mer spektakulær. Med et utvalg av fersk bakst, delikate smørbrød og nøye utvalgte teer, er det en uforglemmelig opplevelse for både lokale gjester og tilreisende. I tillegg til Afternoon tea, vil vår a la carte-meny tilby en spennende miks av klassiske danske og norske retter, pakket inn i moderne presentasjon og med fokus på de beste råvarene. Hver rett er en reise i smak og kvalitet, og vi er stolte av å kunne tilby gjestene våre både tradisjonelle smaker og nyskapende kombinasjoner.»

Som en del av de spennende planene for 2025, vil Lysebu også lansere en eksklusiv bryllupsmeny, designet for å fremheve den unike atmosfæren ved stedet, kjent for sine vakre omgivelser og praktiske beliggenhet nær Oslo sentrum. - Lysebu er et drømmested for bryllup, og vi ønsker at bryllupsmenyen virkelig skal speile stedet og den spesielle opplevelsen, sier Marlene Johannessen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her