Danskene fant «Årets kokk 2012» på Bornholm

Danskene fant «Årets kokk 2012» på Bornholm

Daniel Kruse jobber ved et badehotell på ferieøya.
19 Mars 2012 - 17:12

Daniel Kruse fra Bornholm vant i helga det danske mesterskapet for kokker. Han jobber til daglig ved Stammershalle Badehotel på Bornholm, melder nyhetsbyrået Ritzau.

Konkurransen ble arrangert av arbeidsgiverforeningen Horesta og fagforbundet 3F i Messesenteret i Herning.

Kruse vant finalen med sin utnyttelse av råvarene som ble stilt til disposisjon for de ti deltakerne. I kurven med varer lå blant annet piggvar, østers, duer, oksehøyrygg og marsipan.

«Årets Kok» ble avholdt for 21. gang, og blant tidligere vinnere er Rasmus Kofoed, Thomas Herman og Thomas Pasfall. Førstnevnte delte ut førstepremien til Daniel Kruse, sølv til Magnus Mondrup Knudsen fra Castenskiold Mad & Natklub i Aarhus og bronse til Ninna B. Christensen fra Comwell i Kolding.

LES OGSÅ: Gull til Kofoed, bronse til Hvarnes

Årets kelner

I konkurransen «Årets Tjener» vant Peter Pepke fra restaurant Geranium i København foran Lars Spring fra Restaurant Saison i Hellerup og Tabita Mortensen fra Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia.

Nordisk mesterskap

20. mars er det duket for enda et mesterkskap i Herining. Da skal Nordens beste kokk kåres, og fra Norge stiller Christian A. Pettersen og Adam S. Bjerck.

LES OGSÅ: Nordens beste møtes til dyst

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her