De serverer ikke tapas på Lian

De serverer ikke tapas på Lian

Men trøndersk Plukkmat står på menyen. Det skaffet restauranten Menyprisen 2012.
14 September 2012 - 14:11

Kreative, norske navn på både retter og menyer med god kommunikasjon av tilhørighet og identitet er en viktig grunn til at Lian restaurant på Lian i Trondheim er tildelt Menyprisen, skriver Stiftelsen Norsk Matkultur i en pressemelding.

Kortreist mat i godt selskap er mottoet for Trønderkokk Inge Johnsen. Han vet hvor han hører til og hva han vil at gjestene skal oppleve. Dette kommer godt fram i de forskjellige menyene som presenteres på Lian, mener juryen.

Den har bestått av Wenche Andersen fra «God Morgen Norge» og Harald Osa og Unn Karin Olsen fra Stiftelsen Norsk Matkultur.

Wenche Andersen sto for utdelingen under Matkulturdagen i Oslo 13. september. Hun er spesielt begeistret over at restauranten setter norske ord på det de serverer.

– På Lian serveres det Plukkmat fra Trøndelag heller enn tapas. Hos meg skaper det nysgjerrighet og lyst til å smake, sier hun.

Blant rettene finner vi for eksempel Blå kjærlighet fra Røros og Fruktig og tjukk rørosing. Hva det er, får vi tydelig får forklart i menyen. Kokarkjerringmenyen er et navn som viser respekten for matkunnskapen hos de som har laget mat til selskaper i bygd og by i generasjoner.

Den tradisjonsrike funkisrestauranten på Lian, i kanten av Bymarka, drives først og fremst som et selskapslokale. Inge Johnsen og Elisabeth Skonseng kjøpte restauranten i 2005 og har planer om å utvikle stedet til et matkultursenter.

Stiftelsen Norsk Matkulturs menypris ble delt ut for tredje gang. Tidligere vinnere er Oslo Spiseforretning (2010) og Bryggen Tracteursted i Bergen (2011).

Foto: Unn Karin Olsen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her