Drikke
Deilig vintervin

Deilig vintervin

En sødmefylt varmende og kompleks vin som denne brunelloen er god trøst i vintermørket.
Aase E. Jacobsen
09 Februar 2012 - 03:00

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Pertimali Brunello di Montalcino 2004 (94626) byr på masse godt brunellostoff hvilket betyr stor mykhet, fin sødme, god friskhet og slanke fine tanniner. En nydelig vin i dag og for kjelleren. Prøv den til gode retter med vilt, gjerne reinsdyr, eller smaksrikt lam.

Sakte modning

Produsenten, Az. Agr Sassetti Livio Pertimali, som er tilbake på det norske markedet etter en tids fravær, er en mindre familiedrevet vingård med 16 hektar. Beliggenheten er i Montesoli, rett nord for Montalcino by, på toppen av en åskam. Midt i hjertet av brunello-DOCG-et. Vinmarkene har sørøstlig eksponering, hvilket sikrer en sakte modning av druene i dette solrike klimaet.

Sikrer særpreget

Her har Livio siden slutten av 1960-tallet gjennomført en omfattende renovering og utvidelse av vinmarkene. For å sikre at gårdens særpreg ivaretas, er det brukt det opprinnelige genetiske materialet (selection massale). I kjelleren finnes det nemlig viner tilbake til 1915, og målet er å kunne dra en rett linje fremover i tid. Sønnen, Lorenzo, som nå har overtatt styringen, vil nok sørge for å ta godt vare på denne skatten.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vurderer du å bytte fra whisky til rom, er det nå du skal gjøre det
+
Tester
Nyheter whisky, rom og cognac spesialpol september 2021

Vurderer du å bytte fra whisky til rom, er det nå du skal gjøre det

For i september kan du få tak i noen virkelige perler. Men også whisky- og cognacelskerne er tilgodesett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik mikser du den originale margaritaen
Ukens drink
Margarita

Slik mikser du den originale margaritaen

Margarita en av de aller mest kjente og myteomspunne drinkene. Om du lurer på hvorfor drinken har fått dette navnet, les videre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften forlenger du smaken av sommeren
Dagens rett
Tomatterte med blåmuggost og honning

Med denne oppskriften forlenger du smaken av sommeren

Nå er tomatene på sitt aller beste. Pakket inn i sprø og gyllen paideig med pikante biter av blåmuggost, ferskrevet sitron og små gylne dråper av honning blir de enda bedre og proppfulle av smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du pærer fra hagen, skal du prøve denne ostekaken
Ukens kake
Ostekake med chévre og posjert pære

Har du pærer fra hagen, skal du prøve denne ostekaken

Med chevre i ostefyllet blir det en ekstra god smaksmatch.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vurderer du å bytte fra whisky til rom, er det nå du skal gjøre det
+
Tester
Nyheter whisky, rom og cognac spesialpol september 2021

Vurderer du å bytte fra whisky til rom, er det nå du skal gjøre det

For i september kan du få tak i noen virkelige perler. Men også whisky- og cognacelskerne er tilgodesett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik mikser du den originale margaritaen
Ukens drink
Margarita

Slik mikser du den originale margaritaen

Margarita en av de aller mest kjente og myteomspunne drinkene. Om du lurer på hvorfor drinken har fått dette navnet, les videre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt
Vinkurs
Vinsmaking i Oslo lørdager

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret. Og mye gode bobler på kjøpet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Et ekstraordinært møte med 11 viner fra en av toppene i amerikansk vinproduksjon
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking Oslo 27. September

Et ekstraordinært møte med 11 viner fra en av toppene i amerikansk vinproduksjon

Denne kvelden får vi gleden av å smake en rekke på hele 10 viner av det anerkjente amerikanske vinhuset Copain.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Polenta bør oftere på menyen - lettvint, svært fleksibelt og ikke minst vanedannende
Dagens rett
Polenta med ragu av andelever

Polenta bør oftere på menyen - lettvint, svært fleksibelt og ikke minst vanedannende

Vi snakker rett og slett om maisgrøt som med noen får grep blir til den herligste middag. Her er det en saus med andelever. tomater og sopp, men det finnes et utall av andre løsninger om dette ikke frister.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften forlenger du smaken av sommeren
Dagens rett
Tomatterte med blåmuggost og honning

Med denne oppskriften forlenger du smaken av sommeren

Nå er tomatene på sitt aller beste. Pakket inn i sprø og gyllen paideig med pikante biter av blåmuggost, ferskrevet sitron og små gylne dråper av honning blir de enda bedre og proppfulle av smak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her