Talentfulle Talenti

Talentis rosso er en av de mest forførende innen sin kategori. Det gjelder for så vidt også for brunello.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Rosso di montalcino er langt fra noe mindreverdig alternativ til den store brunello . Det er helt enkelt en helt annen vinstil. Den har mye kortere fatlagring bak seg, som regel er den på markedet allerede ett år etter innhøstningen. Det sikrer at den flotte Montalcino-frukten kan nytes mens den er på sitt mest intense.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Småskala
Og Talenti Rosso di Montalcino 2011 (45042) er en av de lekrere utgavene. Den er i 2008-årgangen både rik og krydret og med en utrolig god saftighet. Det gjør den både til en god matvin og til en kandidat når du ønsker et ekstra godt glass vin.

Talenti er med sine 80.000 flasker en mygg sammenlignet med eksempelvis Banfis 13,5 millioner. Like fullt sprer Talenti sine druer over en god håndfull med etiketter, hvorav en vanlig brunello og en riserva. Siden det nå er 2004 av den vanlige brunelloen som er i salg, appellerer den mer til meg enn 2003 av riservaen som i denne litt atypiske og ekstra hete årgangen blir så konsentrert at den mister litt av elegansen som er varemerket til denne produsenten.

Store fat
Forskjellen på de to brunelloene er ellers at riservaen kommer fra en enkelt vinmark, Vigna del Paretaio, som teller to små hektar. Ellers er vinifikasjonen omtrent den samme med gjæring i ståltank og modning i to og et halvt år i fat, hovedsakelig store velbrukte på 26 og 18 hl. I løpet av denne tiden utvikler vinen sin helt spesielle karakter.

Til rossoen bruker Talenti druer fra de yngste vinstokkene fra sine til sammen 15 hektar med sangiovese-planter. Talentis vingård ligger ved Sant' Angelo in Colle i den sørlige delen av Montalcino. Siden Pierluigi Talenti etablerte vingården i 1981, er beplantingstettheten økt til mellom 5000 og 7000 planter pr hektar. Vinmarkene ligger på rundt 200-400 m.o.h. som regnes som optimalt for at de resulterende vinene skal oppnå sin forventete eleganse.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Talenti Rosso di Montalcino 2018

Produsent:
Talenti
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
247,00 kr
Varenummer:
4504201
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen