Den Norske Vinkelner Forening

På disse sidene kan du gjøre deg kjent med foreningen og få et aldri så lite innblikk i hva vi arbeider med og for. Vin og mat selvfølgelig, i harmoni og for deg som gjest på norske spisesteder, en større opplevelse av måltidet.   Har du endret
Redaksjonen
10 November 1999 - 14:03

Om foreningen
Den Norske Vinkelner Forening ble stiftet i 1990 og har etter 12 års virksomhet godt over 200 medlemmer. Rekrutteringen skjer primært blant uteksaminerte elever ved Gastronomisk Institutts vinkelnerskole som automatisk opptas som medlem. Også andre uten denne spesifikke utdannelsen kan søke medlemsskap, som personer med erfaring fra serveringsnæringen eller vin- og brennevinsbransjen med tilstrekkelig vin- og brennevinsfaglig kompetanse til å kunne gå opp som privatist. Opptaksprøve skjer fortrinnsvis en gang i året under ledelse av et prøveråd oppnevnt av foreningen. Dessuten kvalifiserer finalistene ved den årlige Sopexa-konkurransen og ved Trophée Ruinart til medlemsskap.

Dette vil vi
Foreningens mål og hensikt er å fremme forståelsen for drikkens betydning i sammenheng med mat. Samt være en interesseorganisasjon for vinkelnere og verne om yrkets fremtid. Medlemmene skal dessuten drive informasjonsarbeid om mat og vin m.h.t. tradisjon og fremtid. Den Norske Vinkelner Forening er dessuten tilknyttet et internasjonalt nettverk av tilsvarende forbund gjennom Association Internationale de la Sommelerie hvor målet er å videreføre drikkens rolle fra andre matkulturer.

Styret
Foreningens struktur er som følger: President, visepresident, fem styremedlemmer og sekretariat. De to første posisjonene fylles av henholdsvis Remi Madsen, kjellermester, Hotel Continental i Oslo og Turid Olsen. Styremedlemmer er Torleif Høivik, Bølgen & Moi-gruppen, Hanne Wexelsen, produktinformasjonsansvarlig i Arcus, Henriette Batt, vinansvarlig, Engelstad, Knut Espen Misje, Gastronomisk Institutt og Heidi Bjørklund, produktansvarlig i Ekjord. Sekretariatsfunksjonene utføres av Ken Engebretsen.
 
Foreningens postadresse og telefon/faks er:
Apéritif
Den Norske Vinkelner Forening, Furuveien 39c, 0678 Oslo.
Telefon: 22 19 00 75 - Telefaks: 22 67 14 77 - E-post: kenengebretsen@yahoo.no.
Se også vår medlemsoversikt og hva som skjer i foreningen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nudler er den beste hurtigmiddagen
Dagens rett

Nudler er den beste hurtigmiddagen

Stekte nudler er godt å ty til i en travel hverdag. Denne oppskriften er både lynrask å lage og full av smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her