Denne barbarescoen er virkelig rimelig

Denne barbarescoen er virkelig rimelig

For tre hundre kroner får du en barbaresco fra en av de beste vinmarkene.

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

La Ca' Növa Barbaresco Bric Mentina 2008 (90715) er elegant og åpen og samtidig svært lovende med flott konsentrasjon, god fasthet og friskhet. En vin som smaker fortreffelig allerede, men som vil utvikle seg i mange år framover.

Mye kalk gjør godt

Den får sine druer fra en av høyest beliggende parsellene, Bric Mentina, i vinmarken Montefico. Den regnes som en av topp fem i Barbaresco og kjennetegnes av svært kalkholdig jordsmonn.

Derfor er kalkholdig jordsmonn så bra for nebbiolo

Siden Bric Mentina ligger øverst i den sørvendte Montefico-marken får den også mest sol, men også minst fuktighet. Det forklarer den gode konsentrasjonen.

Les mer om Montefico og de andre cru-ene i Barbaresco

Produsenten La Ca' Növa er veldig tradisjonell, her brukes det verken nye fat, barriques eller filtrering. Produksjonen er liten og kvalitetsorientert, men prisen er fortsatt svært gunstig. Den koster ikke særlig mye mer i Norge enn i andre markeder.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

La Ca' Nova Barbaresco Montefico Bric Mentina 2016

Produsent:
Az. Agr. la Ca' Növa
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
329,90 kr
Varenummer:
9071501
91 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen