Godbiter i pollisten
Denne champagnen er faktisk utrolig billig

Denne champagnen er faktisk utrolig billig

Den kom inn i hyllene til 120 polutsalg fra mai, og da som en enda mer vellagret utgave enn tidligere.
12 Mai 2021 - 12:45

BRUNO MICHEL_ASSEMBLEE_EXTRA BRUT.jpg [162.94 KB]Det som gjør Bruno Michel Assemblée Extra Brut til et slikt ekstra godt kjøp, er at den er laget etter alle kunstens regler, og med godt resultat. Det innebærer en rekke fordyrende elementer – som du normalt må betale mye mer enn 359 kroner for å få. For det første er den laget av økologisk/biodynamisk dyrkede og -sertifiserte druer – fortsatt en sjeldenhet i Champagne.

For det andre er den laget med chardonnay som hoveddrue, den koster mer enn både pinot noir og meunier. Og for det tredje har den ligger 8 år - på bunnfallet i flasken etter modningen – noe som bare gjøres for champagne av høy kvalitet og som selges til minst tredoblet pris.

Den er ellers laget på klassisk metode med 20 prosent reservevin, dette er vin av eldre årganger som modnes i produsentens kjeller før de blandes med det som kalles basevinen. I dette tilfellet er det vin av årgang 2011 som utgjør 80 prosent, og reservevinene er altså enda eldre. Det er den samme vinen som ble lansert i 2018, men nå har den altså enda lenger modningstid bak seg før omkorkingen. En liten andel av vinen er modnet i brukte fat før blanding og tapping. 

Omkorkingen er for øvrig gjennomført uten dosage – altså tilsetning av sukker, og viser derfor en helt «usminket» karakter.

Bruno Michel har bare vært i Norge siden 2018, og vi snakker om en forholdsvis ung produsent, etablert i 1985 og øko/bio siden 1998.

PaulineGuillaumeCle╠üment2.jpg [246.74 KB]I dag er det Pauline Michel og Guillaume Orban som har tatt over roret etter Paulines foreldre Bruno og Catherine, og med seg på laget har de lillebroren Clement. 

De holder til sør for Epernay, i området kalt Côteaux Sud d’Épernay. Den familieeide vingården har 12 hektar vinmarker fordelt på 35 parseller i landsbyene Pierry og Moussy.

Batiment Moussy.jpg [354.79 KB]Den første har med 90 prosent på champagneskalaen premier cru-status, som den eneste i denne delen av Champagne og den andre er med 89 prosent uklassifisert område. Men både Pierry og Moussy holdes høyt innen champagnekretser for å gi viner med god mineralkarakter takket være kalkjordsmonnet som har et innslag av flintstein (silex).

Denne champagnen tilhører produsentens rimeligste og mestselgende champagner. Den koster 31,50 euro rett fra produsent, derfor er polprisen egentlig utrolig gunstig.

Cave2.jpg [422.00 KB]Selv deres toppcuvee, Cuvée Les Oubliées Pauline 1997, koster bare 81 euro og den har ligget imponerende 20 år på bunnfallet. Dermed er den laget av druer som er dyrket konvensjonelt, altså før omleggingen. Den er dessverre ikke mulig å få tak i her i Norge, men det er lov å håpe.  

Merk disse vinene som favoritter og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt...

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er nå det er sesong for negroni, start med denne farlig gode utgaven
Ukens drink
Tanqueray Flor de Sevilla Negroni

Det er nå det er sesong for negroni, start med denne farlig gode utgaven

Negroni er en alkoholsterk drink, perfekt for kalde årstider. Denne vrien er imidlertid noe fruktigere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Revolusjon i barhyllene: Målet er langt færre glassflasker

Verdens bartendere vil ha ekte og langveisfarende vare. Men Moder jord tynges av vekten av de 40 milliarder glassflaskene som fraktes mellom kontinentene. Det er hva ecoSPIRITS gjør noe med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er helg: Baconkarbonader går i en egen mage
Dagens rett
Baconkarbonader

Det er helg: Baconkarbonader går i en egen mage

Bacon setter en god smak på mye, og den nøytrale karbonadedeigen er intet unntak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Formkake får en annen betydning servert på denne måten
Ukens kake
Stekt formkake med bjørnebær og krem

Formkake får en annen betydning servert på denne måten

Har du rester av formkake, vet du hva du skal bruke den til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er nå det er sesong for negroni, start med denne farlig gode utgaven
Ukens drink
Tanqueray Flor de Sevilla Negroni

Det er nå det er sesong for negroni, start med denne farlig gode utgaven

Negroni er en alkoholsterk drink, perfekt for kalde årstider. Denne vrien er imidlertid noe fruktigere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Revolusjon i barhyllene: Målet er langt færre glassflasker

Verdens bartendere vil ha ekte og langveisfarende vare. Men Moder jord tynges av vekten av de 40 milliarder glassflaskene som fraktes mellom kontinentene. Det er hva ecoSPIRITS gjør noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Afterwork på Bettola, boblende italienske viner og nydelig anti pasti
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 13. oktober i Oslo

Afterwork på Bettola, boblende italienske viner og nydelig anti pasti

Corvezzo lager i stand ekte italiensk aperitivo på Oslos hyggeligste italienske cocktailbar. Bli servert musserende fra Veneto og deilig spekemat og snacks fra Trattoria Popolare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum
Klubb

Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum

Som abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb får du nå rabatter på italienske delikatesser, alt du trenger av utstyr til vinhobbyen din, og vinreiser til Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ring julen inn og lær alt du trenger å vite om akevitt
Matkurs og vinkurs
Brennevinskurs 12. desember i Oslo

Ring julen inn og lær alt du trenger å vite om akevitt

Akevittens høysesong er i anmarsj, og Sesto Sensos engasjerende Felice Capasso hjelper deg med å velge de rette flaskene til årets julemat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er helg: Baconkarbonader går i en egen mage
Dagens rett
Baconkarbonader

Det er helg: Baconkarbonader går i en egen mage

Bacon setter en god smak på mye, og den nøytrale karbonadedeigen er intet unntak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her