Ukens drink

Ranch water på norsk

Denne drinken krysser av for de fleste behov akkurat nå
Foto: (bhofack2)

Denne drinken krysser av for de fleste behov akkurat nå

Den er sukkerfri og har lavere alkohol enn en gin tonic, og er bedre enn alle hard seltzers du finner i butikken.
13 Januar 2023 - 13:00

Denne tørsteslukkeren av typen lavkalori, er laget for helt andre forhold enn de norske, og spesielt ikke i januar. Ranch water oppstod en gang for 60 år siden i Texas’ kvelende sommerhete. Den består av Topo Chico, et lokalt kullsyreholdig mineralvann (som i dag er kjøpt opp av Coca Cola) som tilsettes litt blank tequila og limejuice for en viss effekt.

Texanere vil hevde at en ranch water kun kan lages med dette mineralvannet, men vi prøver likevel med norske ingredienser.

Alkoholinnholdet (selvsagt avhengig av mengden tequila) er mindre enn en gin tonic, og med null sukker, er den selvsagt så lavkalori som en alkoholholdig drink kan være.

Tequila (og mezcal) er dessuten brennevin som sjelden rundes av med sukker, de fleste er knusk tørre, så der har du ingen skjulte kalorifeller. 

Ranch water kan sies å være inspirasjonen til trenden med hard seltzers som også oppstod i USA. 

Ukens drinkoppskrift har riktignok litt høyere alkohol (ca 7-8 prosent) enn hard seltzer som ligger på 5 prosent. Alkohol gir munnfølelse, derfor smaker den også bedre. Men den er fri for kunstige tilsetninger  - ofte i form av kunstig sukker for å holde kaloriene under 100 som er blitt selve greia med hard seltzer.  

Noen av de norske hard seltzer-utgavene smaker imidlertid naturlig og overraskende godt. Så det er absolutt et alternativ.

Her er utvalget av hard seltzer på polet

For å gjøre ukens drink bedre tilpasset våre breddegraders temperaturer kan du bruke en tequila med mer smak, av typen anejo, eller sågar reposado, begge disse har en viss tid i fat bak seg. Med mezcal blir drinken mer mineralsk og røykaktig, og en spennende vri. Anbefales.

Det gjør også signaturdrinken Rabarbra & Hibiscus på Dios Mio - texmex-baren på Posthallen Drinkhub. Den er inspirert av ranch water, er lettdrikkelig og leskende, men uten kullsyre.

Om du ikke teller kalorier, kan du tilsette agavesirup – laget av den samme råvaren som tequila. Helios har en god og økologisk utgave som forresten bør finnes i alle tequilaelskeres barskap.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!

Den 08. september kan du få servert 8 deilige viner i glasset og strålende stemning, ledet av entusiastiske Kristine Sandsleth. Dette vil du ikke gå glipp av!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her