Denne dype konsentrasjonen ga pallplass i Bocuse d'Or Europe for Håvard Werkland
Foto: (Berre)

Denne dype konsentrasjonen ga pallplass i Bocuse d'Or Europe for Håvard Werkland

Håvard Werkland var strålende fornøyd med bronse i Bocuse d'Or Europe 2024. Nå starter forberedelsene til verdensfinalen i Lyon.
21 Mars 2024 - 10:36

Da Håvard Werkland ble intervjuet av NRK etter premieutdelingen uttrykte han  ekstra fornøydhet med å komme på pallen i Bocuse d'Or Europe 2024 siden den fant sted på hjemmebane. Det er på Speilsalen, Britannia i I Trondheim at han har sitt daglige virke. Men det på var på byens storstue Trondheim Spektrum at konkurransen fant sted. Håvard var sist ut av de første 10 på tirsdag.

Da hadde han og teamet commis Grunde Gillund og coach Christopher W. Davidsen sendt ut imponerende kreasjoner med kamskjell, tørrfisk, skrei og reinsdyr fra Røros som var konkurransens obligatoriske ingredienser - alt norsk selvsagt.

Håvard Werklands fat Hyllest til den norske kysten: Skrei med syltede rødbeter, jordskokk, økologisk fløte, kamskjell i mykt og sprøtt skall. Foto: Tom Haga

Maten skal ikke bare se fantastisk ut, men den skal smake minst like godt. Håvard ble slått på målstreken av Danmark og Sverige denne gangen. 

Men det er grunn til å vente seg store ting framover fra den 29-årige kokken som var lærling for bare 10 år siden. 

Kamskjell-detalj fra fatretten Hyllest til den norske kysten Foto: Tom Haga

En pallplass i Bocuse d'Or er en seig materie som det tar uendelig med tid og tening for å oppnå. Slik også for Håvard som har bygget seg sakte opp, først ved å være commis for Christopher W. Davidsen da han tok sølv i Bocuse d’Or Europe i 2016, og ikke minst da Christopher tok sølv i verdensfinalen i Lyon i 2017.

Kremet tørrfiskgryte med potet, gressløk er siderett til fatserveringen. Foto: Tom Haga

Håvard prøvde seg på Årets Kokk som er inngangsbilletten til Bocuse-deltakelse, i 2019, og sikret seg denne muligheten i 2023. I mellomtiden har han vært med på å skaffe Speilsalen en Michelin-stjerne, så vi snakker om en veldig sterk kandidat for Norge i Lyon i januar 2025.

Håvard Werklands tallerkenrett Reinsdyr med plomme, svart pepper, spirer, løkblomster, Morkel fylt med reinsdyrtunge, kjørvel, Kremet hvit asparges, syltede neper, hageurter, Braisert reinsdyrskank med Akevitt, potet, kål, tyttebær II Foto: Tom Haga

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her