Kake
Denne kaken er helt genial

Denne kaken er helt genial

Den er saftig så det monner og holder lenge i kjøleskapet. Oppskriften er dessuten veldig enkel.
Redaksjonen
04 Desember 2014 - 13:10

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Den eneste faren med denne kaken er at den får bein å gå på. En langpanne holder ikke lenge. Men om du stæsjer den slik kokken bak oppskriften, Espen Ramnestvedt på restaurant Smak i Bodø gjør, blir den mektigere og rekker til flere.

Det må være ekte saker

Hemmeligheten bak denne kaken er å finne i hovedråvaren, og her snakker vi ikke om lettrømme. Aller best blir den om du bruker upasteurisert rømme fra en liten produsent som Avdem.

Andre gode kakeoppskrifter med rømme

Men om du ikke finner den i butikken din, går vanlig seterrømme selvsagt helt fint. At rømmen er fet er aller viktigst.

Foto: Karoline Pettersen

TIPS: Kaken smaker best romtemperert med rikelig med topping. Bruk gjerne noen friske bær til. Se flere nyttige kokketips

Rømmekake

Rømmekake

Fremgangsmåte

Kakedeig:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn rømmen med en slikkepott.

Vend inn vaniljefrøene.

Sikt inn det tørre og vend sammen røren.

Hell deigen i en form dekt med bakepapir og stek på 170 grader til kaken har en kjernetemperatur på 93 grader, dette tar ca 35-40 minutter. Det beste er å bruke et steketermometer.

Topping:
Pisk alt sammen til det blir en luftig og kremete masse.
 
Tips:
Kaken smaker best romtemperert med rikelig med topping. Bruk gjerne noen friske bær til.
 

Sendt inn av Espen Ramnestvedt

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Hellas
    Hellas
    Volum: 0.50 l Pris: 225.00 kr Bestillingsutvalg
    89 POENG
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her