Denne kaken er helt genial

Denne kaken er helt genial

Den er saftig så det monner og holder lenge i kjøleskapet. Oppskriften er dessuten veldig enkel.

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Den eneste faren med denne kaken er at den får bein å gå på. En langpanne holder ikke lenge. Men om du stæsjer den slik kokken bak oppskriften, Espen Ramnestvedt på restaurant Smak i Bodø gjør, blir den mektigere og rekker til flere.

Det må være ekte saker

Hemmeligheten bak denne kaken er å finne i hovedråvaren, og her snakker vi ikke om lettrømme. Aller best blir den om du bruker upasteurisert rømme fra en liten produsent som Avdem.

Andre gode kakeoppskrifter med rømme

Men om du ikke finner den i butikken din, går vanlig seterrømme selvsagt helt fint. At rømmen er fet er aller viktigst.

Foto: Karoline Pettersen

TIPS: Kaken smaker best romtemperert med rikelig med topping. Bruk gjerne noen friske bær til. Se flere nyttige kokketips

Rømmekake

Antall porsjoner

1 langpanne

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Kakedeig
6 stk
Topping

Fremgangsmåte

Kakedeig:
Pisk egg og sukker til eggedosis

Vend inn rømmen med en slikkepott.

Vend inn vaniljefrøene.

Sikt inn det tørre og vend sammen røren.

Hell deigen i en form dekt med bakepapir og stek på 170 grader til kaken har en kjernetemperatur på 93 grader, dette tar ca 35-40 minutter. Det beste er å bruke et steketermometer.

Topping:
Pisk alt sammen til det blir en luftig og kremete masse.

Tips:
Kaken smaker best romtemperert med rikelig med topping. Bruk gjerne noen friske bær til.

Sendt inn av

Foto: Karoline Pettersen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen