DAGENS RETT: Skinkebiff med appelsin og ananas

Dagens rett Skinkebiff med appelsin og ananas

By på en fruktig og hot vri på fredagsbiffen

Kombinasjonen av sødmefylt frukt, skarpe toner av chili og mørt svinekjøtt er hemmeligheten i denne oppskriften.

Skinkebiff er biff av svinekjøtt og et godt alternativ til fredagsbiffen. Stykningsdelen er både lettlaget og velvillig på kjøkkenet siden den kan brukes sammen med mange ingredienser, også smakssterke som her. 

Denne oppskriften er nemlig både fruktig og hot. Den kan fint lages også på grillen. Når et lett trykk med fingeren møter motstand, er kjøttstykket perfekt stekt. Vil du ha det helt gjennomstekt, må du gi det noen minutter til. 

Andre oppskrifter med skinkebiff finner du her

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Skinkebiff med appelsin og ananas

Fremgangsmåte

Krydre biffene med salt og pepper. Brun dem raskt i litt olje i en stekepanne over sterk varme, 2-3 minutter på hver side.

Etterstek på lavere temperatur i 3-4 minutter.

Stek oppdelt frukt, ingefær og chili raskt i litt smør i en stekepanne på svak varme, strø over koriander.

Server med ris, gjerne en fullkornsvariant.

Flere gode retter med skinkebiff

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen