Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Godbiter i pollisten
Slik smaker riesling med burgunderpreg

Slik smaker riesling med burgunderpreg

Dr. Wehrheim i Pzalf lager vidunderlig riesling som skiller seg fra mengden og som tåler et langt liv i kjelleren. Rimelig er den også.
Aase E. Jacobsen
20 September 2017 - 14:45

Dr. Wehrheim Kastanienbusch Köppel Riesling trocken GG 2016 er lekker, elegant og kompleks med usedvanlig god frukt og dybde. Den smaker fantastisk allerede men de heftige syrene kan godt få lov å jobbe i mange år framover. Den kommer bare til å bli bedre og bedre. Etter å ha smakt meg gjennom det som er tysk vins toppnivå, drøyt 100 rieslinger i kategorien grosses gewächs fra 2016 og en god håndfull fra 2015, er jeg ikke i tvil om hvor jeg vil satse pengene mine. Siste årgang ut er imponerende hva frukt og stålsyre angår. Vinene har dermed det som trengs for å tåle et langt liv.

Og Dr. Wehrheim ligger ikke tilbake. Doktorens topputgave koster 379,50 kroner og det må sies å være en svært god pris for en vin på dette kvalitetsnivået. Du må i alle fall godt opp i pris for å få noe tilsvarende fra Burgund. Og ja, jeg vet at det ikke er samme drue og alt det der, men Dr. Wehrheim har noe klart burgundaktig over seg, mer Chablis enn Sentral-Burgund.

Så er da også Pfalz et område hvor også burgunddruene trives, både på grunn av klimaet men kanskje aller mest forbi jordsmonnet er kalkholdig.

Les mer om Pfalz her

Jeg smakte produsentens pinot blanc grosses gewächs 2016 fra Mandelberg som ikke ligger mye tilbake for sin rieslingsøster. Det rene kalkjordsmonnet, såkalt muschelkalk, i Mandelberg gir en stil som er nærmere Burgund enn det i Kastanienbusch. Denne vinmarken som er ekstra bratt, har innslag av rød sandstein og rødskifer i tillegg til kalkstein, noe som gir vinen en veldig parfymert karakter.

Dette er utvalget av Kastanienbusch-vin i Norge akkurat nå

Forskjellen til Burgund er imidlertid at begge vinene framstilles i ståltank, altså ingen eik, og ligger på bunnfallet et halvt år før tapping.

Kastanienbusch er den eneste grosses gewächs fra denne produsenten i Norge, men det finnes tre andre rieslinger i en rimeligere prisklasse som også byr på svært mye vin for pengene.

Se alle vinene fra Dr. Wehrheim

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du stor kosevinfaktor for en veldig billig penge
+
Ukens vin

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra denne supre champagneprodusenten er det nå kommet veldig kult og helt unikt påfyll
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Fra denne supre champagneprodusenten er det nå kommet veldig kult og helt unikt påfyll

Charles Dufour har gledet mange siden introduksjonen i Norge i 2015, og med morens druer slår han nå til med helt nye takter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå er aspargesen her. Med ferdiglaget butterdeig lager du disse luksuriøse tertene på null komma niks
+
Klubbkokken serverer
Aspargesterter med blåmuggost og honning

Nå er aspargesen her. Med ferdiglaget butterdeig lager du disse luksuriøse tertene på null komma niks

Perfekt nå som festsesongen står for dør og vi alle har behov for litt uanstrengt luksus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Mai byr på en håndfull lyspunkter i basishylla som er vel verd å plukke med seg
+
Tester
Nyheter basis mai 2021

Mai byr på en håndfull lyspunkter i basishylla som er vel verd å plukke med seg

Det er bare et par produkter som står i fare for å bli utsolgt, mens andre kjenninger har fått fast plass.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Your session has expired. The page has been automatically refreshed to generate a new session.

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her