Godbiter i pollisten
Denne vinen er laget av mannen bak Ch. Petrus

Denne vinen er laget av mannen bak Ch. Petrus

Det er tid for bordeauxvin i glasset. Prøv denne prisgunstige godbiten som er signert en av de virkelige stjernene.
Aase E. Jacobsen
30 September 2015 - 15:24
Vieux-Ch.-Saint-Andre-2012.

Jean-Claude Berrouet er mest kjent som sjefsvinmaker hos Jean Pierre Moueix og dermed ansvarlig for at druene til Ch. Petrus ble god vin. Han pensjonerte seg i 2007, etter å ha laget 44 årganger av Petrus, men fortsatte å lage vin, for andre og seg selv.

Les mer om Moueix-familien og deres vinslott

For som de fleste Bordeaux-vinmakere har han røtter i området og dermed sin egen vingård. Den heter Vieux Ch. Saint-André og ligger i underområdet Montagne-St. Emilion. Han driver den sammen med sønnen Jean-François. Den andre sønnen, Olivier, er fortsatt hos Moeuix som sjef for alle vinmakerne i «konsernet». Med andre ord snakker vi om en mektig familie i denne delen av Bordeaux.

Men Vieux Ch. Saint-André 2012 er som sin skaper, en beskjeden vin, i betydningen klassisk med moderat alkohol, dempet eikebruk og ekstraksjon, god syre og mineralsk karakter.

Et velkomment pustehull fra et område som i økende grad preges av klimaendringer som kommer på toppen av nyvinninger i vinkjelleren.

Jean-Claude Berrouet er for øvrig veldig opptatt av biodynamisk dyrking, en filosofi som sakte, men sikkert får flere utøvere i ultrakonservative Bordeaux.

Les mer om Bordeaux og biodynami her

Vinen smaker veldig godt allerede, til så vel kalv, lam som storfe, men tåler fint å ligge i minst 8 år. 2012 er særlig en årgang for alle som liker klassisk bordeaux, men på grunn av at cabernet-ene hadde vansker med å modnes fullt ut, er det primært et år for merlotdominerte viner. Vår vin har 80 prosent merlot i miksen og kommer derfor ekstra godt ut av 2012.

Vingården til Berrouet-familien.

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her