Drikke
Det blir kamp om godbitene i høstens auksjoner

Det blir kamp om godbitene i høstens auksjoner

Vinmonopolet lokker med en rekke godbiter i det som er den største auksjonen til nå.
Redaksjonen
11 November 2014 - 16:26

- Dette er samlet den bredeste og mest spennende auksjonen vi har jobbet med til nå. Vi forventer sterk interesse og mange budgivere som vil finne viner som de ikke visste eksisterte i Norge, forteller auksjonsansvarlig hos Vinmonopolet, Arnt-Egil Nordlien.

Store og gamle flasker

Han nevner i fleng hvilke godbiter det er snakk om:

Store mengder Bordeaux-viner, deriblant Ch. Petrus både i magnum og dobbelmagnum, samt vanlige flasker i årganger som 1975, 1978, 1982 og 1988. Ch. Cheval Blanc finnes i flere årganger, blant annet den legendariske 1947. I tillegg er det innlevert en ytterst sjelden flaske, nemlig Ch. Brane Mouton som var det Ch. Mouton Rothschild het før 1853, men flasken som skal auksjoneres er fra 1874.

Blant burgunderne er selvsagt Domaine de la Romanée-Conti representert, deriblant med en seksliters La Tache 1974 til en utropspris på 52.000 som omgjort til vanlig flaske er omtrent samme prisen som 2010-årgangen kostet tidligere i år. Det gjelder også 1994-utgavene av dette som av mange regnes som verdens mest etterspurte vin.

Hetvin og enda sterkere saker

Selvsagt omfatter også utropslisten madeira og portvin. Deriblant en portvin fra 1834, som skårer høyt på den historiske kvalitetsskalaen. Men også portvin fra toppår som 1920, 1963 og 1977 blir lagt ut for salg.

Vinmonopolet kjører dessuten separat brennevinsauksjon. Bakgrunnen er den store pågangen av brennevin fra norske kjellere. Her er både cognac, akevitt og armagnac i magnumflasker.

Katalogen som inneholder 801 vin og 77 brennevin legges ut på nettet 11. november, samme dag som budgivningen starter.

Her kan du studere produktene som legges ut

Katalogen er ikke fullstendig. For å se den endelig utgaven må du registrere deg på www.blomqvist.no.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her