Det enkleste er det beste

Det enkleste er det beste

Jo Broch, tidligere Hovmesteren Bar i Stavanger, stakk av med seieren i årets bartender-NM.
Redaksjonen
20 Februar 2012 - 10:35

Et begeistret publikum heiet på representanter fra sine respektive seksjoner under NM i bartending. Østlandet, Sørlandet, Sørvestlandet, Vestenfjeldske, Midtnorge og Nordnorge var alle representert. Og det ble konkurrert i to kategorier: Klassisk Cocktailmixing og Flairtending.

Hos juryen falt imidlertid Jo Broch (bildet t.v.) sin enkle cocktail «Balua» i kategorien «After Dinner Cocktail» best i smak, og seksjonen Sørvestlandet gikk dermed av med seieren i denne kategorien. 

– For meg er det viktig med kvalitet på det jeg lager. Jeg har vært bartender i over 20 år og jobbet med to av de bedre i bransjen, Paul M. Lithun og Espen Guldbrandsen, som har lært meg opp, sier Broch. Den nybakte Norgesmesteren har lenge jobbet på Hovmesteren Bar i Stavanger som bartender, men er nå ledig for nye bartenderjobber.

Juan Pablo Reales (bildet t.h.) fra Bergen var best i Flairtending med drinken «Pear Sear Martini». Reales forteller at han ble inspirert til å begynne med Flairtending da han var yngre og under  opplæring i yrket, for så å reise rundt å drive med Flairtending – nå i Norge.

NM i bartending ble avholdt i Stavanger 3.-4. februar på Radisson Blu Atlantic Hotel. Det ble delt ut flere priser, blant annet i tekniske ferdigheter og beste nykommer. President i Norsk Bartenderforening, Rune Kaarbø, kan fortelle at vinnerne av NM går videre til VM, som avholdes i Bejing, og vinnerne får turen sponset av Bartenderforeningen.

Balua

3 cl Kahlua
2 cl Baileys
Sjokoladesaus
Revet sjokolade
Sjokoladesaus helles i glasset. Likørene kjøres i blender med is. Serveres med revet sjokolade på toppen.

Pear Sear Martini

3 cl Bacardi Oakheart
1 cl Xanté
2 cl sitronjuice
1 cl Monin vaniljesirup
2 cl eggehvite
En dash Angostura
Shakes og serveres i martiniglass.

Foto: Julie H. Amundsen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her