Vinkurs 18. mars i Oslo

 

Det er en god grunn til at disse Rioja-vinene er så populære i Norge: De smaker fantastisk godt. Det kan du også oppleve

De 11 vinene du får smake imponerer ikke bare rent smaksmessig, men de lagrer også godt. I løpet av disse timene får du vite hvorfor de hører hjemme i enhver vinkeller med respekt for seg selv.

Den legendariske vinprodusenten Cune med sine "underbruk" Imperial og Contino kommer på et storslagent besøk i Oslo. Med seg har de til sammen 11 spennende og lagringsdyktige viner, som du får muligheten til å smake. På menyen står blant  annet den svært så  ettertraktete og prisbelønte Imperial Gran Reserva 2010, førpremiere på sensasjonen Contino Garnacha 2017, og ikke minst Contino Graciano 2016. Samt 8 andre deilige viner.

Cune har en historie som går tilbake til 1879, og har siden vokst til dagens portefølje av i alt 545 hektar vinmark som alle ligger mellom Rioja Alta og Rioja Alavesa. Dette tradisjonsrike vinhuset drifter i dag så vel Cune som Imperial, Viña Real og Contino.

Maria Larrea

Imperial-vinene har etter snart 100 år med produksjon blitt en av referansene for spansk vin. Vinene regnes som noen av de mest klassiske og lagringsdyktige fra Rioja. Produksjonen finner sted i Rioja Alta som er kjent for sitt jordsmonn og kjøligere klima som gir fyldige viner med høy syre. Det er Maria Larrea, sjefsvinmaker for Cune/Imperial som tar turen. Hun har jobbet for Cune siden 2006. Hun er nå ansvarlig for Imperial Gran Reserva. Hennes store mål er å lage viner som vil forbause.

Her kan du lese hva Apéritif mener om Imperial-vinene

Jorge Navascués Haba

Contino er Cunes moderne tolkning av rioja. Første vin ble produsert i 1973 og vinmarkene tilhører Rioja Alavesa. Her blir det produsert konsentrerte, fruktige og elegante viner. Her møtes tradisjon og innovasjon i perfekt harmoni. Continos viner er svært populære og har mange følgere i Norge. Fra Contino får vi møte det nye stjerneskuddet, Jorge Navasques, som nylig overtok som vinmaker. Han han er vokst opp med en far som vinmaker og regner som en av de beste teknikerne innen ønologi og har en master i vitikultur og ønologi. 

Han har mye spennende på hjertet og mange planer allerede for å ta de fantastiske Contino-vinene enda et hakk videre. 

Her kan du lese hva Apéritif mener om Continos viner

Gå ikke glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

Bla ned for å se kveldens viner.

 
 

Kommende kurs

Til toppen