Matkurs og vinkurs

Vinkurs 18. mars i Oslo

Det er en god grunn til at disse Rioja-vinene er så populære i Norge: De smaker fantastisk godt. Det kan du også oppleve

Det er en god grunn til at disse Rioja-vinene er så populære i Norge: De smaker fantastisk godt. Det kan du også oppleve

De 11 vinene du får smake imponerer ikke bare rent smaksmessig, men de lagrer også godt. I løpet av disse timene får du vite hvorfor de hører hjemme i enhver vinkeller med respekt for seg selv.
Julie Helene Amundsen
14 Januar 2019 - 09:14

Den legendariske vinprodusenten Cune med sine "underbruk" Imperial og Contino kommer på et storslagent besøk i Oslo. Med seg har de til sammen 11 spennende og lagringsdyktige viner, som du får muligheten til å smake. På menyen står blant  annet den svært så  ettertraktete og prisbelønte Imperial Gran Reserva 2010, førpremiere på sensasjonen Contino Garnacha 2017, og ikke minst Contino Graciano 2016. Samt 8 andre deilige viner.

Cune har en historie som går tilbake til 1879, og har siden vokst til dagens portefølje av i alt 545 hektar vinmark som alle ligger mellom Rioja Alta og Rioja Alavesa. Dette tradisjonsrike vinhuset drifter i dag så vel Cune som Imperial, Viña Real og Contino.

Maria Larrea

Imperial-vinene har etter snart 100 år med produksjon blitt en av referansene for spansk vin. Vinene regnes som noen av de mest klassiske og lagringsdyktige fra Rioja. Produksjonen finner sted i Rioja Alta som er kjent for sitt jordsmonn og kjøligere klima som gir fyldige viner med høy syre. Det er Maria Larrea, sjefsvinmaker for Cune/Imperial som tar turen. Hun har jobbet for Cune siden 2006. Hun er nå ansvarlig for Imperial Gran Reserva. Hennes store mål er å lage viner som vil forbause.

Her kan du lese hva Apéritif mener om Imperial-vinene

Jorge Navascués Haba

Contino er Cunes moderne tolkning av rioja. Første vin ble produsert i 1973 og vinmarkene tilhører Rioja Alavesa. Her blir det produsert konsentrerte, fruktige og elegante viner. Her møtes tradisjon og innovasjon i perfekt harmoni. Continos viner er svært populære og har mange følgere i Norge. Fra Contino får vi møte det nye stjerneskuddet, Jorge Navasques, som nylig overtok som vinmaker. Han han er vokst opp med en far som vinmaker og regner som en av de beste teknikerne innen ønologi og har en master i vitikultur og ønologi. 

Han har mye spennende på hjertet og mange planer allerede for å ta de fantastiske Contino-vinene enda et hakk videre. 

Her kan du lese hva Apéritif mener om Continos viner

Gå ikke glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

Bla ned for å se kveldens viner.

 
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her