Dagens rett

Skinnstekt ishavsrøye på italiensk vis

Lag en lekker italienskinspirert festmiddag

Lag en lekker italienskinspirert festmiddag

Ishavsrøye er både delikat og lekker i smaken, samt lett å tilberede. Som i denne oppskriften som passer perfekt som helgemiddag.
31 Juli 2021 - 00:10

Vi har noe av verdens aller beste sjømat, og ishavsrøya er intet unntak. Dessuten er den i salg i fersk form i mange fiskedisker.

Dersom du ikke skulle få tak i ishavsrøye, kan du også bruke ferskvannsrøye, laks eller ørret til denne retten.

Her finner du flere gode oppskrifter med røye

Tilbehøret er hjemmelagde gnocchi og ristete kantareller. Men annen type sopp smaker selvsagt også veldig godt til. 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Skinnstekt ishavsrøye på italiensk vis

Skinnstekt ishavsrøye på italiensk vis

Fremgangsmåte

  1. Krydre fisken og vend skinnsiden i mel.
  2. Varm opp en stekepanne på høy temperatur. Ha i olje.
  3. Legg i fisken, skinnsiden ned, og tilsett smøret, press fisken ned med stekespaden så den ikke krøller seg.
  4. La fisken steke et minutt før du skrur ned varmen litt. Stekes videre i ca 2 minutter, avhengig av tykkelse. Vend fisken og la den få litt varme på den andre siden.
  5. Fisken skal være god og sprø på skinnsiden, men kan godt ha en lett rå kjerne. Legg opp fisken med skinnsiden opp.
  6. Tips: Det kan være lurt å skrape fisken under vann, da spruter ikke skjellene.
  7. Gnocchi:
  8. Kok potetene i usaltet vann. Mens potetene er varme presses de gjennom en potetpresse eller sikt.
  9. Arbeid inn eggeplommer, hvetemel og parmesan for hånd eller i en kjøkkenmaskin til en jevn masse som ikke klistrer. Smak til med salt og pepper.
  10. Rull lange, tynne pølser som deles opp i små biter på størrelse med kirsebær.
  11. Kok bitene i godt saltet vann. Når de er ferdige stiger de til overflaten. Løft ut og la dem tørke litt før servering.
  12. Dryss over parmesan og pepper før servering.
  13. Tips: Gnocchiene kan du gjerne koke ferdig på forhånd, ha på litt olje og stek dem sammen med soppen de siste minuttene.
  14. Ristet sopp:
  15. Fres løk blank i smør. Tilsett soppen, skru ned varmen og stek videre til soppen er gylden. Krydre med salt og pepper. Ha i bladpersille rett før servering.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her