Det sterke ølet får egne butikker

Det sterke ølet får egne butikker

Vinmonopolet planlegger tre ølbutikker. Den første åpner trolig allerede i høst.

Det er Oslo, Trondheim og Sandnes som i første gang vil tilgodeses med egne ølutsalg.

Løkka- og Moholt-folket kan glede seg

Prøveprosjektet til Vinmonopolet starter etter alt å dømme med en butikk på Grünerløkka til høsten. Den vil ligge i eget lokale, men i tilknytning til butikken som ligger der i dag, ifølge kommunikasjonsdirektør, Halvor Bing Lorentzen.

Lager egen kjede for butikkølet

Det betyr i Markveien, og dermed et steinkast unna både nyåpnete Nedre foss Gård sin bryggeriepub og BrewDogs gastropub som åpner i juni.

Butikkene i Trondheim og Sandnes kommer til å bli avdelinger i polutsalgene som allerede finnes der, altså Kvadrat og Bankkvartalet.

Rammes ikke av grense- og taxfreehandel

Lorentzen forteller at selv om ikke sortimentet er klart ennå, er det sikkert at det blir bredt, og langt større enn det spesialbutikkene har av øl i dag.

Øl er imidlertid fortsatt en mygg i Vinmonopol-sammenheng med 2,8 prosent av totalvolum. Men øl er i vekst i motsetning til de andre hovedkategoriene vin og brennevin som begge har dropp i salget. Skylden for nedgangen i vin- og brennevinssalget, gis gjerne grensehandel og taxfreeshopping. Men det til tross for at det er enda mer å spare ved å handle øl på Systembolaget, vokser altså ølsalget via polet jevnt og trutt.

Forsiden akkurat nå

Winemakers dinner 5. juni, Happolati, Oslo

Årets høydepunkt for mat og vinelskere

Den 5. juni inviterer vi til et toppmøte med Alsace-produsent Zind-Humbrecht på en av Oslos hotteste restauranter, Happolati. Fem utsøkte retter følger syv ettertraktete viner, valgt ut av  en av Norges aller dyktigste vinkelnere, Simon Zimmermann. Les hele saken

Til toppen