Det sterke ølet får egne butikker

Det sterke ølet får egne butikker

Vinmonopolet planlegger tre ølbutikker. Den første åpner trolig allerede i høst.

Det er Oslo, Trondheim og Sandnes som i første gang vil tilgodeses med egne ølutsalg.

Løkka- og Moholt-folket kan glede seg

Prøveprosjektet til Vinmonopolet starter etter alt å dømme med en butikk på Grünerløkka til høsten. Den vil ligge i eget lokale, men i tilknytning til butikken som ligger der i dag, ifølge kommunikasjonsdirektør, Halvor Bing Lorentzen.

Lager egen kjede for butikkølet

Det betyr i Markveien, og dermed et steinkast unna både nyåpnete Nedre foss Gård sin bryggeriepub og BrewDogs gastropub som åpner i juni.

Butikkene i Trondheim og Sandnes kommer til å bli avdelinger i polutsalgene som allerede finnes der, altså Kvadrat og Bankkvartalet.

Rammes ikke av grense- og taxfreehandel

Lorentzen forteller at selv om ikke sortimentet er klart ennå, er det sikkert at det blir bredt, og langt større enn det spesialbutikkene har av øl i dag.

Øl er imidlertid fortsatt en mygg i Vinmonopol-sammenheng med 2,8 prosent av totalvolum. Men øl er i vekst i motsetning til de andre hovedkategoriene vin og brennevin som begge har dropp i salget. Skylden for nedgangen i vin- og brennevinssalget, gis gjerne grensehandel og taxfreeshopping. Men det til tross for at det er enda mer å spare ved å handle øl på Systembolaget, vokser altså ølsalget via polet jevnt og trutt.

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen