Det sterke ølet får egne butikker

Det sterke ølet får egne butikker

Vinmonopolet planlegger tre ølbutikker. Den første åpner trolig allerede i høst.

Det er Oslo, Trondheim og Sandnes som i første gang vil tilgodeses med egne ølutsalg.

Løkka- og Moholt-folket kan glede seg

Prøveprosjektet til Vinmonopolet starter etter alt å dømme med en butikk på Grünerløkka til høsten. Den vil ligge i eget lokale, men i tilknytning til butikken som ligger der i dag, ifølge kommunikasjonsdirektør, Halvor Bing Lorentzen.

Lager egen kjede for butikkølet

Det betyr i Markveien, og dermed et steinkast unna både nyåpnete Nedre foss Gård sin bryggeriepub og BrewDogs gastropub som åpner i juni.

Butikkene i Trondheim og Sandnes kommer til å bli avdelinger i polutsalgene som allerede finnes der, altså Kvadrat og Bankkvartalet.

Rammes ikke av grense- og taxfreehandel

Lorentzen forteller at selv om ikke sortimentet er klart ennå, er det sikkert at det blir bredt, og langt større enn det spesialbutikkene har av øl i dag.

Øl er imidlertid fortsatt en mygg i Vinmonopol-sammenheng med 2,8 prosent av totalvolum. Men øl er i vekst i motsetning til de andre hovedkategoriene vin og brennevin som begge har dropp i salget. Skylden for nedgangen i vin- og brennevinssalget, gis gjerne grensehandel og taxfreeshopping. Men det til tross for at det er enda mer å spare ved å handle øl på Systembolaget, vokser altså ølsalget via polet jevnt og trutt.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen