Dette drikker du til feit ribbe

Både øl og akevitt er selskrevne til ribbe, men også vin kan nytes dersom man heller foretrekker dette.

Du befinner deg her:

 

Del 1: Glade fete griser = ekstra god ribbe

>>>

Del 2: Dette drikker du til feit ribbe

 

Del 3: Ribbe som gjør glad

En skikkelig feit ribbe med sprø svor, rød surkål og portvinssvisker som tilbehør trenger et øl med god bitterhet og friskhet, middels maltpreg og fin fruktsødme. Hansa Juleøl (2664) (for 33cl) er et svært harmonisk partner siden det både har tilstrekkelig friskhet og fylde. CB Juleøl (2661) (for 33cl) er like perfekt forutsatt at du ikke lesser på med surkål og svisker for det har bittelitt mindre sødme enn bergensølet.

Akevitt er selvskreven til en feit ribbe. Både spriten og kraven bidrar aktivt i fordøyelsen av alt fettet og gjør at du føler deg bedre etter et slikt stort måltid. Selvsagt forutsatt at inntaket er moderat. Den klassiske ribbeakevitten er Løiten Linie, men den blir med dette tilbehøret litt skarp og lett til. Perfeksjon oppnås derimot med dens storebror Gammel Reserve (8) . Karven og spriten er godt emballert i fatsødme og tørket frukt. En akevitt som løfter måltidet til enda større høyder.

Litt enklere men likevel med god punch og tydelig karvepreg, er Oslofjord Aquavit (13552) . Den vil definitivt gi en god magefølelse langt inn i julenatten.

Men det finnes de som verken liker øl eller akevitt. Og det er ingen ting i veien for å drikke vin til ribba. Både en syrefrisk rosévin og en tilsvarende rødvin fungerer meget godt til. Som den søritalienske roséen Rosaura 2014 (33115) . Den har i tillegg til god syre også den lille bærsødmen som gjør kombinasjonen til et behagelig møte. Jaboulet Beaumes de Venise Le Paradou 2011 (20357) er en vesentlig rikere opplevelse siden den også spiller på animalske toner som matcher en rik kjøttsmak. Gode syrer renser dessuten fint opp etter fettet samtidig som de bløte tanninene gir en myk og god munnfølelse. En skikkelig julevin også hva krydder angår.

Bestill drikkeforslagene fra Ukens mat- og drikkematch med en gang
Ønsker du å bestille noen av drikkeforslagene trykker du bare på produktnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
 

Du befinner deg her:

 

Del 1: Glade fete griser = ekstra god ribbe

>>>

Del 2: Dette drikker du til feit ribbe

 

Del 3: Ribbe som gjør glad

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen