Dette drikker du til feit ribbe

Både øl og akevitt er selskrevne til ribbe, men også vin kan nytes dersom man heller foretrekker dette.
Aase E. Jacobsen
08 Desember 2005 - 14:50

Du befinner deg her:

 

Del 1: Glade fete griser = ekstra god ribbe

>>>

Del 2: Dette drikker du til feit ribbe

 

Del 3: Ribbe som gjør glad

En skikkelig feit ribbe med sprø svor, rød surkål og portvinssvisker som tilbehør trenger et øl med god bitterhet og friskhet, middels maltpreg og fin fruktsødme. Hansa Juleøl (2664) (for 33cl) er et svært harmonisk partner siden det både har tilstrekkelig friskhet og fylde. CB Juleøl (2661) (for 33cl) er like perfekt forutsatt at du ikke lesser på med surkål og svisker for det har bittelitt mindre sødme enn bergensølet.

Akevitt er selvskreven til en feit ribbe. Både spriten og kraven bidrar aktivt i fordøyelsen av alt fettet og gjør at du føler deg bedre etter et slikt stort måltid. Selvsagt forutsatt at inntaket er moderat. Den klassiske ribbeakevitten er Løiten Linie, men den blir med dette tilbehøret litt skarp og lett til. Perfeksjon oppnås derimot med dens storebror Gammel Reserve (8). Karven og spriten er godt emballert i fatsødme og tørket frukt. En akevitt som løfter måltidet til enda større høyder.

Litt enklere men likevel med god punch og tydelig karvepreg, er Oslofjord Aquavit (13552). Den vil definitivt gi en god magefølelse langt inn i julenatten.

Men det finnes de som verken liker øl eller akevitt. Og det er ingen ting i veien for å drikke vin til ribba. Både en syrefrisk rosévin og en tilsvarende rødvin fungerer meget godt til. Som den søritalienske roséen Rosaura 2014 (33115). Den har i tillegg til god syre også den lille bærsødmen som gjør kombinasjonen til et behagelig møte. Jaboulet Beaumes de Venise Le Paradou 2011 (20357) er en vesentlig rikere opplevelse siden den også spiller på animalske toner som matcher en rik kjøttsmak. Gode syrer renser dessuten fint opp etter fettet samtidig som de bløte tanninene gir en myk og god munnfølelse. En skikkelig julevin også hva krydder angår.

Bestill drikkeforslagene fra Ukens mat- og drikkematch med en gang
Ønsker du å bestille noen av drikkeforslagene trykker du bare på produktnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
 

Du befinner deg her:

 

Del 1: Glade fete griser = ekstra god ribbe

>>>

Del 2: Dette drikker du til feit ribbe

 

Del 3: Ribbe som gjør glad

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her