Dette drikker du til feit ribbe

Både øl og akevitt er selskrevne til ribbe, men også vin kan nytes dersom man heller foretrekker dette.
Aase E. Jacobsen
08 Desember 2005 - 13:50

Du befinner deg her:

 

Del 1: Glade fete griser = ekstra god ribbe

>>>

Del 2: Dette drikker du til feit ribbe

 

Del 3: Ribbe som gjør glad

En skikkelig feit ribbe med sprø svor, rød surkål og portvinssvisker som tilbehør trenger et øl med god bitterhet og friskhet, middels maltpreg og fin fruktsødme. Hansa Juleøl (2664) (for 33cl) er et svært harmonisk partner siden det både har tilstrekkelig friskhet og fylde. CB Juleøl (2661) (for 33cl) er like perfekt forutsatt at du ikke lesser på med surkål og svisker for det har bittelitt mindre sødme enn bergensølet.

Akevitt er selvskreven til en feit ribbe. Både spriten og kraven bidrar aktivt i fordøyelsen av alt fettet og gjør at du føler deg bedre etter et slikt stort måltid. Selvsagt forutsatt at inntaket er moderat. Den klassiske ribbeakevitten er Løiten Linie, men den blir med dette tilbehøret litt skarp og lett til. Perfeksjon oppnås derimot med dens storebror Gammel Reserve (8). Karven og spriten er godt emballert i fatsødme og tørket frukt. En akevitt som løfter måltidet til enda større høyder.

Litt enklere men likevel med god punch og tydelig karvepreg, er Oslofjord Aquavit (13552). Den vil definitivt gi en god magefølelse langt inn i julenatten.

Men det finnes de som verken liker øl eller akevitt. Og det er ingen ting i veien for å drikke vin til ribba. Både en syrefrisk rosévin og en tilsvarende rødvin fungerer meget godt til. Som den søritalienske roséen Rosaura 2014 (33115). Den har i tillegg til god syre også den lille bærsødmen som gjør kombinasjonen til et behagelig møte. Jaboulet Beaumes de Venise Le Paradou 2011 (20357) er en vesentlig rikere opplevelse siden den også spiller på animalske toner som matcher en rik kjøttsmak. Gode syrer renser dessuten fint opp etter fettet samtidig som de bløte tanninene gir en myk og god munnfølelse. En skikkelig julevin også hva krydder angår.

Bestill drikkeforslagene fra Ukens mat- og drikkematch med en gang
Ønsker du å bestille noen av drikkeforslagene trykker du bare på produktnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
 

Du befinner deg her:

 

Del 1: Glade fete griser = ekstra god ribbe

>>>

Del 2: Dette drikker du til feit ribbe

 

Del 3: Ribbe som gjør glad

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her