Dette er den ultimate påskevinen

Dette er den ultimate påskevinen

Den kommer fra Toscana og finnes i flere versjoner og prisklasser. Dessuten har den fast hylleplass i mange pol.

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Col d'Orcia Brunello di Montalcino 2010 (44540) er nå kommet i ny og lekker årgang og samtidig er den å finne på fast hylleplass i de største polutsalgene. Når den har slike strålende evner sammen med gode lammeretter, er valget lett i år.

Her ser du hva du kan servere til denne vinen

2010-årgangen hylles som den største på lenge, bedre enn 2007 og 2006, og på nivå med 1997. At akkurat denne siste er fantastisk – fortsatt – kan jeg skrive under på. For nøyaktig ett år siden hadde jeg gleden av å smake denne vinen da Col d’Orcia-sjefen selv, grev Francesco M. Cinzano, var på besøk i Oslo.

Tålmodighet belønnes rikelig

Det er godt mulig 2010 overgår denne på sikt, men det vil altså tiden vise. Det er derfor all grunn til å legge til side noen av flaskene du kjøper. For den kommer til å bli strålende – det er sikkert.

2009 i magnum ligger ikke tilbake, og det er jo et format som er enda mer interessant å legge i kjelleren.

Men kanskje du heller skal satse på lillebroren til årets påskelam?  Col d'Orcia Rosso di Montalcino 2012 (7543) er nemlig et helt supert alternativ. Og siste versjon ut holder godt mål. Den finnes dessuten i magnum fra den ekstra vellykkete 2011-årgangen . Rosso er altså «mini-brunelloen» vi skal nyte mens vi venter på den store vinen.

Les mer om brunello og området

Aller størst er selvsagt riservaen – Col d'Orcia Brunello di Montalcino Riserva Poggio Al Vento 2006 (49308) – som nå er å få i den svært lagringsdyktige 2006-utgaven. Ved samme anledning som nevnt over fikk jeg smake denne i 1995, muligens en litt svak flaske, men dette er en vin som holder virkelig lenge.

 

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Col d'Orcia Brunello di Montalcino 2015

Produsent:
Ten. Col d'Orcia
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
345,00 kr
Varenummer:
4454001
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Col d'Ôrcia Rosso di Montalcino 2018

Produsent:
Col d'Orcia
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
245,00 kr
Varenummer:
754301
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Col d'Orcia Brunello di Montalcino Riserva Poggio Al Vento 2006

Produsent:
Col d'Orcia
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
649,90 kr
Varenummer:
49308
93 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen