Drikke
Dette er den ultimate påskevinen

Dette er den ultimate påskevinen

Den kommer fra Toscana og finnes i flere versjoner og prisklasser. Dessuten har den fast hylleplass i mange pol.
Aase E. Jacobsen
26 Mars 2015 - 06:00

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Col d'Orcia Brunello di Montalcino 2010 (44540)er nå kommet i ny og lekker årgang og samtidig er den å finne på fast hylleplass i de største polutsalgene. Når den har slike strålende evner sammen med gode lammeretter, er valget lett i år.

Her ser du hva du kan servere til denne vinen

2010-årgangen hylles som den største på lenge, bedre enn 2007 og 2006, og på nivå med 1997. At akkurat denne siste er fantastisk – fortsatt – kan jeg skrive under på. For nøyaktig ett år siden hadde jeg gleden av å smake denne vinen da Col d’Orcia-sjefen selv, grev Francesco M. Cinzano, var på besøk i Oslo.

Tålmodighet belønnes rikelig

Det er godt mulig 2010 overgår denne på sikt, men det vil altså tiden vise. Det er derfor all grunn til å legge til side noen av flaskene du kjøper. For den kommer til å bli strålende – det er sikkert.

2009 i magnum ligger ikke tilbake, og det er jo et format som er enda mer interessant å legge i kjelleren.

Men kanskje du heller skal satse på lillebroren til årets påskelam? Col d'Orcia Rosso di Montalcino 2012 (7543) er nemlig et helt supert alternativ. Og siste versjon ut holder godt mål. Den finnes dessuten i magnum fra den ekstra vellykkete 2011-årgangen. Rosso er altså «mini-brunelloen» vi skal nyte mens vi venter på den store vinen.

Les mer om brunello og området

Aller størst er selvsagt riservaen – Col d'Orcia Brunello di Montalcino Riserva Poggio Al Vento 2006 (49308)– som nå er å få i den svært lagringsdyktige 2006-utgaven. Ved samme anledning som nevnt over fikk jeg smake denne i 1995, muligens en litt svak flaske, men dette er en vin som holder virkelig lenge.

 

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her