Dette er en av de virkelige lekkerbiskenene som venter på deg i polhyllene i dag

Dette er en av de virkelige lekkerbiskenene som venter på deg i polhyllene i dag

Det er siste frist for å handle inn godsaker til påsken, og denne burgunderen vil det gå gjetord om.

 

Leroux Gevrey Chambertin Vieilles Vignes 2017 er selvsagt blodfersk – 2017 fra Burgund er bare så vidt begynt å komme på markedet.

Se utvalget av rødvin fra Burgund i 2017-årgang

Men denne årgangen byr på så mye deilig og samtidig konsentrert pinotfrukt, at det ikke føles som et overgrep å nyte den allerede nå. Langt derifra.

Kanskje allerede denne påsken. For denne vinen trenger du ikke bestille, den finnes nemlig på 181 pol, i såkalt kategori 4 hvor den er helt alene om å representere Burgund på dette nivået. Og det er nesten sensasjonelt, men altså svært gledelig, at en så god vin kan ha en fast plass i hyllene så mange steder rundt om i landet. Med en pris på nesten fem hundre kroner er ikke dette noe folk kjøper hver uke, men åpenbart nok til at den ikke delistes, som dessverre skjer altfor ofte med gode viner, enten fordi de blir utsolgt over en lengre periode, eller fordi salget ikke er høyt nok.

Det er ikke bare det offisielle nivået på denne vinen som er interessant, altså at den kommer fra en av de beste landsbyene i Cotes de Nuits. Druene kommer i tillegg fra gamle vinstokker, derav navnet vieilles vignes, i dette tilfellet mer enn 50 år gamle i gjennomsnitt siden parsellene er plantet mellom 1930 og 1990.

Parsellene Les Seuvrées, La Justice og Le Fourneau som har gitt druer til denne vinen ligger på østsiden av selve landsbyen Gevrey-Chambertin. I åssiden i bakgrunnen ligger de berømte grand cru-ene og premier cru-ene. Foto: yangshuo

Men aller viktigst er at den er signert en av de dyktigste yngre vinmakerne i Burgund, Benjamin Leroux, som siden han i 1999, knapt 15 år gammel, startet karrieren hos legendariske Comte Armand, har jobbet seg opp til dagens renomme. Og hvis du var i tvil, han er like flink med chardonnay som han er med pinot noir, og det på alle kvalitetsnivåene.   

Se alle vinene til Benjamin Leroux her

Denne gevrey-en gir altså usedvanlig mye Leroux-pinot for pengene.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Leroux Gevrey Chambertin Vieilles Vignes 2017

Produsent:
Benjamin Leroux
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
522,00 kr
Varenummer:
7976601
92 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen