Dette er verdens dyreste mat

Dette er verdens dyreste mat

Her er oversikten over hvor du får tak i alt fra verdens dyreste ost til den mest luksuriøse omeletten, sushien og iskremen.

Den dyreste osten på kloden kommer overraskende nok fra Serbia, og er laget av eselmelk. At den er så eksklusiv har nok med å gjøre at det trengs 25 liter eselmelk for å lage en kilo ost. Den går for 4400 kroner halvkiloen.

Sushi til 17000 kroner

Det er Norma’s i New York som har verdens dyreste omelett på menyen. For 6300 kronerblir du riktignok mett, etter å ha spist en halv kilo hummer og 285 gram kaviar, men altså også veldig blakk.

Det blir du definitivt om du velger verdens aller sjeldneste kaviar, den gylne Almas-kaviaren fra Iran som koster 157.000 kroner for en boks, riktignok dekket med 24 karat gull.

Gull er det også brukt i verdens dyreste sushi fra Angelito Araneta i Manila på Filippinene. For den nette sum av 17.000 kroner får du både diamanter og perler å meske deg med.

Den fulle oversikten finner du nedenfor

Nesten ti ganger mer må du ut med for å få verdens dyreste iskrem, laget av de 14 mest eksklusive kakaotypene på kloden og med et dryss av 5 gram 23 karat gull på toppen. Trøsten er at for 157.000 kroner får du iskremen servert i en gullskål kledd med 1 karat hvite diamanter og en gullskje, som du kan ta med hjem. Det er grunn til å tro at restaurant Serendipidity 3 i New York vasker utstyret før du legger det i veska.

Skrur opp prisen med diamanter

Det er mange grunner til at produktene har havnet på listen over verdens mest eksklusive matretter, satt sammen av FinancesOnline.com. Noen er dyre rett og slett fordi de er helt unike og oppnådde høye priser på auksjon. Andre er dyre fordi de produseres i ekstremt små volum, og atter andre er kostbare siden produksjonsmetoden er kostnadskrevende.

Les mer på FinancesOnline.com

En annen kostnadsdrivende metode er å dekorere maten med diamanter, gull og perler. Uten at det smaker bedre av den grunn.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen