Din nye favorittostekake

Din nye favorittostekake

Denne oppskriften blir en slager hos de yngste, men jamen kommer ikke de voksne også til å be om mer ostekake.

Banan er en frukt som brukes altfor sjeldent i baking synes jeg. Grunnen til dette er nok at kaker med banan fort kan bli litt tunge og for søte.

Sjokoladekjeks i bunn

Dette derimot er en frisk ostekake med banan. Fordelen med banan foran andre frukter og bær er at de er tilgjengelige hele året. 

Prøv en av disse ostekakene

Ved å bruke en sjokoladekjeks som bunn blir ikke kaken så mektig som om man for eksempel bruker digestivekjeks. Kaken er også toppet med strøssel for å få en krispy kontrast i konsistensen.

Andre oppskrifter med banan

Det du bør tenke på når du skal lage denne kaken er at du moser bananen og appelsinsaften sammen. Ved å gjøre dette unngår du at bananen blir misfarget, og du får et resultat som ser mer delikat ut.

TIPS: Kaken kan også serveres på et kakefat som hel kake. Smør da den hvite sjokoladen over kaken og ha på strøssel. Kutt opp biter ved servering. Se flere kokketips

Ukens kake leveres hver torsdag av bakeglade Anne Brith Davidsen. Hun står bak kakebloggen villaperlesukker.no og ble nummer to i Hele Norge baker på TV3.

Les mer om Anne Brith her

Bananostekake

Antall porsjoner

12-16

Tilberedningstid

1 time og 20 minutter

Ingredienser

Kake
75 g
200 g
sjokoladekjeks
200 g
300 g
110 g
Pynt
Strøssel

Fremgangsmåte

Kake:
Miks sjokoladekjeks og hasselnøtter i en foodprosessor.

Smelt smøret og ha dette i. Fordel massen i en firkantet form på 20x20 cm og trykk dette godt ned i bunnen.

Sett kjølig.

Legg 6 plater gelatin i bløt og kok opp appelsinsaften. Når saften koker, trekker du kjelen av pannen og har i de myke gelatinplatene slik at dette blir løst opp. Avkjøl.

Mos bananene og appelsinsaften i en foodprosessor.

Pisk eggeplommer, sukker og kremost til en luftig masse og bland forsiktig i de moste bananene. Pisk til slutt kremfløten og vend denne i.

Hell massen i formen og la dette avkjøles.

Kutt opp biter og dekk toppen av bitene med hvit sjokolade og dypp dem kakestrøssel.

Tips:
Kaken kan også serveres på et kakefat som hel kake. Smør da den hvite sjokoladen over kaken og ha på strøssel. Kutt opp biter ved servering.

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Test Magnumflasker med rødvin eller hvitvin

Den som får en av disse magnumflaskene under juletreet blir ekstra fornøyd

I motsetning til mye annet som pakkes inn i disse dager, er god vin en velkommen gave. Også her gjelder det at jo større pakken er, jo bedre. Her er 146 å velge mellom. Les hele saken

Til toppen