Kake
Din nye favorittostekake

Din nye favorittostekake

Denne oppskriften blir en slager hos de yngste, men jamen kommer ikke de voksne også til å be om mer ostekake.
23 Januar 2014 - 13:10

Banan er en frukt som brukes altfor sjeldent i baking synes jeg. Grunnen til dette er nok at kaker med banan fort kan bli litt tunge og for søte.

Sjokoladekjeks i bunn

Dette derimot er en frisk ostekake med banan. Fordelen med banan foran andre frukter og bær er at de er tilgjengelige hele året. 

Prøv en av disse ostekakene

Ved å bruke en sjokoladekjeks som bunn blir ikke kaken så mektig som om man for eksempel bruker digestivekjeks. Kaken er også toppet med strøssel for å få en krispy kontrast i konsistensen.

Andre oppskrifter med banan

Det du bør tenke på når du skal lage denne kaken er at du moser bananen og appelsinsaften sammen. Ved å gjøre dette unngår du at bananen blir misfarget, og du får et resultat som ser mer delikat ut.

TIPS: Kaken kan også serveres på et kakefat som hel kake. Smør da den hvite sjokoladen over kaken og ha på strøssel. Kutt opp biter ved servering. Se flere kokketips

 

Bananostekake

Bananostekake

Fremgangsmåte

Kake:
Miks sjokoladekjeks og hasselnøtter i en foodprosessor.

Smelt smøret og ha dette i. Fordel massen i en firkantet form på 20x20 cm og trykk dette godt ned i bunnen.

Sett kjølig.

Legg 6 plater gelatin i bløt og kok opp appelsinsaften. Når saften koker, trekker du kjelen av pannen og har i de myke gelatinplatene slik at dette blir løst opp. Avkjøl.

Mos bananene og appelsinsaften i en foodprosessor.

Pisk eggeplommer, sukker og kremost til en luftig masse og bland forsiktig i de moste bananene. Pisk til slutt kremfløten og vend denne i.

Hell massen i formen og la dette avkjøles.

Kutt opp biter og dekk toppen av bitene med hvit sjokolade og dypp dem kakestrøssel.

Tips:
Kaken kan også serveres på et kakefat som hel kake. Smør da den hvite sjokoladen over kaken og ha på strøssel. Kutt opp biter ved servering.
 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pai gir sikker middagsseier
Dagens rett
Skinke- og løkpai

Pai gir sikker middagsseier

Pai frister alltid, og her får du en klassisk oppskrift som alle kan klare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her