Drikke
Disse julevinene er noen virkelige kupp

Disse julevinene er noen virkelige kupp

De tre vinene dekker de fleste julematbehovene – og det til veldig gunstige priser.
Aase E. Jacobsen
09 Desember 2014 - 14:55

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Årets juleribbe bør få følge av Figari Valpolicella Classico Superiore 2011 (57745). Denne julekrydrete vinen er perfekt til halve Norges julemiddag. En elegant og lett sødmefylt vin med god syre og modent preg.

Slik får du sprø svor på ribba

Den trives også sammen med julekalkunen.

Den finner du oppskriften på her

Går du for torsk, er Villa Spinosa Valpolicella Classico 2012 (57746)som skapt for denne retten. Saftig, frisk, bløt og fruktig med den leskende karakteren som passer så godt til hvit fisk.

Den passet like godt til juletorsken i 2008

Om den går til lutefisk, er uprøvd. Men hvis du har en mild utgave, er det ikke umulig at det lar seg gjøre. Den har ingen skarpe kanter, men styr unna sennepen, den er det ingen rødviner som liker.

Slik lager du perfekt lutefisk

Er det derimot pinnekjøtt eller vilt som står på julemenyen, er Jago Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2010 (57744) tingen. En fyldig og krydret vin med deilig frukt som vil løfte julestemningen ytterligere noen hakk.

Langt unna appassimento

Villa Spinosa er like tradisjonelt orientert som sist de var «våre» juleviner. Det betyr lengre flaskemodning enn de fleste andre samt at det tviholdes på de klassiske vinstilene valpolicella, valpolicella superiore, ripasso, amarone og recioto.

Og godt er det, for Veneto er en region som tiltrekker mange «røvere». Ikke minst stilles det mange spørsmål ved områdets appassimentoviner – denne nyskapningen som er blitt så populær i vår del av vinverden, og som mange frykter vil ødelegge den klassiske vinstilen.

Les mer om utviklingen i Veneto

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.

Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik har du kanskje ikke servert laks før
Dagens rett
Sprøstekt krydderlaks

Slik har du kanskje ikke servert laks før

Det er ikke så mye som skal til for at selv laksen får mesterkokkpreg. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne søndagsmiddagen er slik Hellstrøm liker den
Dagens rett

Denne søndagsmiddagen er slik Hellstrøm liker den

Han spiser kanskje ikke kålruletter på søndag, men like fullt har denne oppskriften signert Eyvind Hellstrøm litt fest over seg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du Brandy Alexander - drink og dessert i samme glass
Ukens drink

Slik lager du Brandy Alexander - drink og dessert i samme glass

Kremete og fyldig, søt og krydret - dette er en farlig god klassiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker
Ukens kake
Sjokoladekake med pærer og kanel

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker

Sjokolade og kanelkrydrete pærer er en veldig god kombinasjon som blir ekstra vellykket i form av denne kaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik har du kanskje ikke servert laks før
Dagens rett
Sprøstekt krydderlaks

Slik har du kanskje ikke servert laks før

Det er ikke så mye som skal til for at selv laksen får mesterkokkpreg. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne søndagsmiddagen er slik Hellstrøm liker den
Dagens rett

Denne søndagsmiddagen er slik Hellstrøm liker den

Han spiser kanskje ikke kålruletter på søndag, men like fullt har denne oppskriften signert Eyvind Hellstrøm litt fest over seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Unik sjanse for elskere av Chianti Classico: Nyt 8 flotte viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. oktober

Unik sjanse for elskere av Chianti Classico: Nyt 8 flotte viner

Smak noe av det aller beste fra Toscana når Fèlsina inntar hovedstaden den 06. oktober

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du Brandy Alexander - drink og dessert i samme glass
Ukens drink

Slik lager du Brandy Alexander - drink og dessert i samme glass

Kremete og fyldig, søt og krydret - dette er en farlig god klassiker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her