Disse salatene må du prøve

Litt rød og gul paprika, noen skiver agurk, en eggeplomme, friséesalat, blåskjell, strimler av kjøtt.

Utnytt sommerens grøde

Det er bare opp til deg og noen gode oppskrifter, så skaper du de deiligste salater og småretter basert på sommerens grøde.

Du blir aldri i beit for nye salatideer når du oppsøker vår rikholdige kokebok.

Finn flere salater her

Dressingen gjør susen

De gode salatene fortjener et skikkelig godt følge i gode dressinger, og det er virkelig ingen kunst å lage disse fra bunnen av selv. 

Prøv en av disse gode dressingene

På de neste sidene finner du oppskriftene du trenger

Salade Niçoise - salat fra Nice

Fremgangsmåte

Kok eggene til de er "smilende", 6-8 minutter. Legg eggene i rennende, kaldt vann til de er helt avkjølt. Skrell eggene og del dem i båter.

Kok potetene og la bønnene koke med de siste 2-3 minuttene. Avkjøl bønnene i kaldt vann. Skrell potetene og la dem bli kalde.

Skjær potetene i skiver og ha dem i en salatbolle. Tilsett bønner, tunfisk, tomatbåter, slangeagurk, rødløk, olivener, kapers og grovrevet salat.

Bland alt lett og legg ansjos, eggebåter og basilikum på toppen.

Bland dressingen og hell den over salaten like før servering. Pynt eventuelt med litt tynt høvlet parmesanost.

Tips: Hvis du får tak i fersk tunfisk er dette klart å foretrekke. Fisken saltes og pepres før den lynstekes på høy varme slik at den fremdeles er rå i midten.

Se flere knasende sprø salater her 

Dressingen gjør susen

Sendt inn av

Foto: Matprat/Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Kyllingsalat med kapers og valnøtter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 ss
Salaten
4 ss
valnøttkjerner, grovhakkede
8 ss
Soyadressing

Fremgangsmåte

Visp sammen ingrediensene til dressingen i en liten skål.

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek over middels høy varme i litt olje i ca. 5 minutter til de er pent brunet på begge sider.

Tilsett 1 ss smør, timian og hvitløken som du knuser med bredsiden av kniven. Skru av varmen og la kyllingen trekke i kryddersmøret til den er ferdig. Sett pannen litt på skrå slik at alt smøret kommer til og snu filetene jevnlig.

Ta ut kyllingfiletene og del opp i store skiver, kyllingen med halvparten av dressingen og sett til side.

Legg salaten på en tallerken med resten av ingrediensene unntatt nøttene.

Fordel kyllingbitene på salaten, sprinkle resten av dressingen over og dryss hakkete valnøtter på toppen.

Tips: Her kan du også bruke salatkjøtt av kylling i stedet for å steke kyllingfiletene. Eller du kan selvsagt også bruke rester fra forrige kyllingmiddag.

Mange flere deilige kyllingsalater finner du her

Prøv noen av disse dressingene 

Her ligger mange andre salter du kan prøve

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Veslemøy Vråskar

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Kyllingsalat med sommerlige frukter

Fremgangsmåte

Rens kyllingene for skinn og ben, og skjær dem i skiver.

Finsnitt issalaten og legg den som en seng på et fat. Legg kyllingskivene i fiskebensmønster på salatsengen. Del over nektarinene. Ta ut steinene. Skjær nektarin- og mangokjøttet i terninger og fordel på begge sidene av kyllingskivene. Skjær båter av papaya og melon og legg på som pynt. Dersom du erstatter nettmelon med vannmelon kan det være en fordel å dele melonen i mindre biter.

Rørt lettrømme tilsatt finhakkede blader av krydderurtene peppermynte eller sitronmelisse, smakt til med litt sukker, smaker utmerket som dressing til denne sommerlige salaten.

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Sprøstekt torsk på Cæsarsalat

Fremgangsmåte

Krutonger:
Rist brødskivene litt i brødrister eller ovn. Avkjøl. Skjær i terninger. Fres hvitløk i olje og stek brødterningene gylne. Avkjøl.
 
Cæsardressing:
Knekk egget og kok det i 20 sekunder i mikrobølgeovn eller 1 minutt på vanlig måte. Avkjøl. Ha alle ingrediensene i en mikser og kjør til jevn saus.
 
Bland ingrediensene til paneringen. Vend filetstykkene i paneringen, pakk godt med panering på hver fiskebit og stek gyldne i olje på hver side.
Riv salaten og anrett sammen med parmesanfliser og krutonger på fire tallerkener. Hell over dressing og legg torskefiletene på toppen, to på hver tallerken. Pynt med rød og grønn basilikum.
 
Server med godt brød og eventuelt en frisk tomatsalat som du lager av tomatbåter uten skinn og frø, dryppet med god olivenolje, rødvinseddik, basilikumblader og litt havsalt.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Cæsarsalat med skinke

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

100 g
1 dl
parmesanost, finrevet
Dressing
1 ts
2 ss

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Cæsarsalat med kylling

Fremgangsmåte

Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk i en bolle. Visp oljen inn i en tynn stråle. Dressingen skal bli tykk som en majones. Bland inn en håndfull revet parmesan og smak til med salt og kajennepepper.

Skjær baguetten i terninger. Stek dem gylne og sprø i litt olje. Tilsett presset hvitløk.

Brun kyllingfiletene på begge sider i samme panne. Eterstek i ovn i 4-5 minutter ved 180 grader. La hvile 10 minutter og skjær i skiver.

Snitt salaten, men la noen blader være hele.

Bland salat, kylling, krutonger og tynne skiver parmesanost. Fordel dressingen over eller server ved siden av. Avslutt med litt kvernet sort pepper.

Flere oppskrifter med Cæsarsalat

Her mange flere oppskrifter på deilige salater

 Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Foto: Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Spinatsalat med skinke og fetaost

Fremgangsmåte

Kok aspargesbønnene knapt møre og avkjøl dem i kaldt vann. Vask og rens spinat, del store blad og legg den på et stort fat. Ta kjernen ut av avocadoen og skjær den i båter og fordel den over spinaten. Fordel løk i tynne skiver, feta i terninger og sølvløk over. Anrett skinken på toppen.

Rør sammen dressingen og hell den over salaten rett før servering.

Sendt inn av

Foto: Melk.no

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Avokadosalat med strimlet svinekjøtt

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

2 ss
0.5 ts
0.25 ts
0.5 stk
1 pose(r)
1 stk

Fremgangsmåte

Fres kjøttet et par minutter på sterk varme i litt olje. Stek det i to omganger. Dryss over salt og pepper.

Skyll salatene og skjær issalaten i strimler. Ruccola kan brukes som den er eller i biter. Legg salaten i en bolle sammen med løken. Avokado skjæres i båter og dynkes med litt sitronsaft slik at den holder fargen.

Pinjekjernene blir ekstra gode hvis de ristes i tørr stekepanne til de får en gyllen farge. Dryss pinjekjernene over salaten.

Velg dressingen du liker best til.  Her har du et godt utvalg

Tips: Om du foretrekker det, kan du godt bruke ferdigdressing. Du kan også bruke de halvferdige dressingblandingene som skal blandes ut i olje og/eller vann.

Her har du veldig mange oppskrifter med svinekjøtt

Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

For flere oppskrifter med et lett tilsnitt, se vår seksjon Lett og godt 

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Røkt lammelår med appelsinsalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

0.5 ts

Fremgangsmåte

Skjær skallet og det hvite av appelsinene. Skjær så appelsinene i skiver, ca ½ cm tykke, og anrett på en tallerken eller et fat.

Skjær olivene i skiver og legg over.

Hell olivenolje og balsamicoeddik jevnt over appelsinene og krydre med salt, pepper og litt sukker. Legg lammelårskivene på toppen og pynt med basilikumblader.

Server med godt brød. 

Her er mange flere oppskrifter med lam

De beste oppskrifter med appelsin

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Foto: Matprat/Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Jamie Olivers salat som i Amalfi - Insalata amalfitana

Fremgangsmåte

Skrell appelsinen og skjær ut appelsinfiletene slik at de ikke har skall eller hinner på seg. Skjær de lyse skuddene av fennikelen og legg dem til side.

Deretter renskjærer du fennikelen i begge ender. Om nødvendig kaster du det ytterste laget - det kan av og til være litt tørt.

Del fennikelen i to, og skjær den i så tynne skiver som mulig på langs. Legg dem i en stor bolle. Skjær agurken i tynne skiver.

Når det gjelder reddikene, lar du ca. 1 centimeter av stilkene sitte på. Så skjærer du en skalk av siden på reddikene, setter dem på den avskårne flaten og skjærer så tynne skiver du kan.

Hvis du slenger noen isbiter i bollen og vender litt på alt sammen, får det pussig nok grønnsakene til å bli enda sprøere. Isbitene skal bare være i i noen minutter.

Rånermåten å gjøre dette på er å ha grønnsakene i iskaldt vann, men har du gjort det én gang, vet du at visst blir grønnsakene sprø, men mesteparten av smaken renner ut i vannet.
 
Ta isbitene opp fra de finskårne grønnsakene. I en bolle blander du to spiseskjeer god urte- eller rødvinseddik og omtrent seks spiseskjeer god extra virgin olivenolje. Bland godt, og smak. Kanskje du vil ha i litt mer eddik - det kommer an på hvor søte appelsinene er. Smak til med salt og pepper.
 
Hell dressingen over salaten, og tilsett appelsinkjøttet og det som måtte være av appelsinsaft. Vend på salaten noen ganger, og fordel den på tallerkenene. Dryss fennikelskuddene på toppen. Servér med en gang
 
Oppskriften er hentet fra Jamie Olivers kokebok "Jamies Italia" som du kan lese mer om her .
 
 

Sendt inn av

Foto: David Loftus

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Fargerik salat med skinke

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

 
300 g
0.5 pakke(r)
0.5 l
1 ts
1 pakke(r)

Fremgangsmåte

Kok aspargesbønnene et par minutter i lettsaltet, fosskokende vann til de så vidt er møre. Avkjøl raskt i kaldt vann og la dem renne godt av.

Ha på skinke i terninger/smårettskinke

Anrett salaten på et fat og fordel aspargesbønnene over. Legg appelsinbåter, ananas og skinke på toppen.

Lag  fransk salatdressingog drypp over salaten.

Tips: Hvis du vil ha enda mer mat i salaten, kan du tilsette osteterninger, gjerne en med mye smak som feta.

Tips: Server med ulike brød: Ciabatta, foccacio, nan, pita, filone, panini'-brød med olje og valnøtter, brød med soltørkede tomater.

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

De beste oppskrifter med appelsin

Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene

Mange deilige salater finner du her

Se flere gode knasende sprø salater her

Dressingen er vel så viktig for resultatet

De beste oppskriftene med kylling

 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen