Mat

Salater med sitrus er alltid friskt som tilbehør
Redaksjonen
03 Juni 2014 - 11:00
- 1. Innfør en egen salatdag i uka
- 2. Nice-salat er en sommerklassiker
- 3. Kyllingsalat er alltid populært
- 4. Cæsarsalat er storfavoritt
- 5. Putt spekeskinke i salaten
- 6. Roastbeef er perfekt i salat
- 7. Med stekt kjøtt i salaten blir den mer mettende
- 8. Salt og røykt kjøtt er topp i salat
- 9. Salater med sitrus er alltid friskt som tilbehør
Jamie Olivers salat som i Amalfi - Insalata amalfitana

Fremgangsmåte
- Skrell appelsinen og skjær ut appelsinfiletene slik at de ikke har skall eller hinner på seg. Skjær de lyse skuddene av fennikelen og legg dem til side.
- Deretter renskjærer du fennikelen i begge ender. Om nødvendig kaster du det ytterste laget - det kan av og til være litt tørt.
- Del fennikelen i to, og skjær den i så tynne skiver som mulig på langs. Legg dem i en stor bolle. Skjær agurken i tynne skiver.
- Når det gjelder reddikene, lar du ca. 1 centimeter av stilkene sitte på. Så skjærer du en skalk av siden på reddikene, setter dem på den avskårne flaten og skjærer så tynne skiver du kan.
- Hvis du slenger noen isbiter i bollen og vender litt på alt sammen, får det pussig nok grønnsakene til å bli enda sprøere. Isbitene skal bare være i i noen minutter.
- Rånermåten å gjøre dette på er å ha grønnsakene i iskaldt vann, men har du gjort det én gang, vet du at visst blir grønnsakene sprø, men mesteparten av smaken renner ut i vannet.
- Ta isbitene opp fra de finskårne grønnsakene. I en bolle blander du to spiseskjeer god urte- eller rødvinseddik og omtrent seks spiseskjeer god extra virgin olivenolje. Bland godt, og smak. Kanskje du vil ha i litt mer eddik - det kommer an på hvor søte appelsinene er. Smak til med salt og pepper.
- Hell dressingen over salaten, og tilsett appelsinkjøttet og det som måtte være av appelsinsaft. Vend på salaten noen ganger, og fordel den på tallerkenene. Dryss fennikelskuddene på toppen. Servér med en gang
Oppskriften er hentet fra Jamie Olivers kokebok "Jamies Italia" som du kan lese mer om her .
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 368.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
NorgeVolum: 0.33 l Pris: 47.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG
Fargerik salat med skinke

Fremgangsmåte
- Kok aspargesbønnene et par minutter i lettsaltet, fosskokende vann til de så vidt er møre.
- Avkjøl raskt i kaldt vann og la dem renne godt av.
- Ha på skinke i terninger/smårettskinke
- Anrett salaten på et fat og fordel aspargesbønnene over.
- Legg appelsinbåter, ananas og skinke på toppen.
- Lag fransk salatdressingog drypp over salaten.
Tips: Hvis du vil ha enda mer mat i salaten, kan du tilsette osteterninger, gjerne en med mye smak som feta.
Tips: Server med ulike brød: Ciabatta, foccacio, nan, pita, filone, panini'-brød med olje og valnøtter, brød med soltørkede tomater.
Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter
Mange deilige salater finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
- 1. Innfør en egen salatdag i uka
- 2. Nice-salat er en sommerklassiker
- 3. Kyllingsalat er alltid populært
- 4. Cæsarsalat er storfavoritt
- 5. Putt spekeskinke i salaten
- 6. Roastbeef er perfekt i salat
- 7. Med stekt kjøtt i salaten blir den mer mettende
- 8. Salt og røykt kjøtt er topp i salat
- 9. Salater med sitrus er alltid friskt som tilbehør
Forsiden akkurat nå