Disse vaflene overgår bestemors

Disse vaflene overgår bestemors

Det er faktisk noen som er bedre til å lage vafler enn nordmenn, og det er belgierne. Prøv denne oppskriften og bli overbevist.

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Det finnes like mange oppskrifter som det finnes vaffelboder i Belgia og Nord-Frankrike hvor disse delikatessene går ned på høykant.

Sprø, saftige og litt seige

Belgiske vafler skal være sprø og de må røren inneholde en del fett. De skal også være luftige. Det bidrar eggene med. Den store forskjellen på våre hjemlige vafler og de belgiske (bortsett fra formen) er at de også inneholder gjær. Det gjør dem passe saftige og litt «seige».

Vi har mange oppskrifter på vafler

Ekte belgiske vafler serveres alltid med et dryss melis og eventuelt litt krem. Du kan også prøve med sjokoladepålegg. Gjerne smeltet med et dryss av grovhakkete nøtter. Nam!

TIPS 1: For ekstra luftig vafler, kan du skille eggene og stivpiske eggehvitene. I så fall vendes de stivpiskete eggehvitene helt til slutt.

TIPS 2: Når vaflene ikke lenger er glovarme, kan de serveres med pisket krem og friske bær eller fruktsalat. Vaflene kan også legges lagvis med frukt og krem, omtrent som en «bløtkake».

Ekte belgiske vafler

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

4 stk
75 g
1.5 dl
1.5 dl
1 ss

Fremgangsmåte

Bland mel og salt i bollen som tilhører kjøkkenmaskinen din. Eller Lag en grop i midten og ha eggene oppi. Tilsett smeltet smør, vann og melk. Kjør ved middels hastighet til røren er jevn. Tilsett sukker, vaniljesukker, olje, gjær og eventuelt rom. Kjør videre til alt er godt blandet.

Sett til side i minst 30 minutter, gjerne en time.

Stek i vanlig vaffeljern eller aller helst spesialjern som gir rektangulære vafler. Dryss melis over og spis nystekte. Da er de sprøest.

Tips 1: For ekstra luftig vafler, kan du skille eggene og stivpiske eggehvitene. I så fall vendes de stivpiskete eggehvitene helt til slutt.

Tips 2: Når vaflene ikke lenger er glovarme, kan de serveres med pisket krem og friske bær eller fruktsalat. Vaflene kan også legges lagvis med frukt og krem, omtrent som en «bløtkake».

Flere deilige oppskrifter med vafler

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen