Dobbel glede

Ukens vin er det faktisk to av. Begge fra samme familie men like forskjellige som brødre kan være. Og svært så sjenerøse. Her får du mye godt for pengene.
Aase E. Jacobsen
20 Juni 2001 - 22:10

Sørafrikanske Longrigde Winery har to viner på det norske markedet, Bay View Cabernet Sauvignon (varenr. 40538) og Bay View Shiraz (varenr. 40539), begge i 1999-utgave. Prisen er også lik, kroner 107. I følge importøren skulle vinene kostet 30 kroner mer, så her er det snakk om et aldri så lite tilbud, og det er vi jo ikke bortskjemt med her på berget.

Men uttrykkene er altså forskjellig, og det er jo ikke så rart siden druene cabernet sauvignon og shiraz oppfører seg ulikt på flaske. Den første er som skapt for de som liker bløte og sødmefylte viner. Her er mengder av søte mørke bær, integrert fatpreg og ingen skarpe kanter. Avslutningen er som en neve modne skogsbær. En fin match til retter med kylling og kalkun eller annet lyst kjøtt.

Shiraz'en er også stappfull av mørke bær men mer i retning bjørnebær. Den er syrligere og har mer tanniner. Og med et mer uttalt fatpreg, ikke så rart for her er det brukt både franske og amerikanske fat som jo gir mer fatkrydder og trøkk enn de franske. Men likevel, en velproporsjonert grillvin. Som også trives i mer ordnete forhold, som til et pent dekket bord og med en god biff på tallerkenen.

Longridge holder hus i Stellenbosch som ligger øst for Cape Town. Regionen regnes som det beste for røde viner i Sør-Afrika. Her er det godt og varmt og druene har ikke problemer med å modne. Den svalende vinden fra havet sørger for at druene ikke blir kokte. Det er dessuten kjølig nok til at det kan produseres friske og balanserte hvitviner også.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her