Drikke
Du slipper ikke unna (rosa) bobler

Du slipper ikke unna (rosa) bobler

På lørdag er det Valentine. Her er tips til hvordan du skal komme «unna» på en god måte.
Aase E. Jacobsen
11 Februar 2015 - 13:55

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Det enkleste er rett og slett å gå for en rosa champagne, og da er mulighetene straks veldig begrensete siden det er så kort tid til romantikken skal feires.

Moët & Chandon Brut Impérial Rosé (41378)er i salg i mange polbutikker. Og den holder mål og vel så det. Den er ikke bare god å drikke, men kommer enda bedre til sin rett på matbordet. (God) rosa champagne er faktisk undervurdert som matvin.

Ekte kjærlighetsvin

Hvis du bare er ute etter en rosa forfriskning, er østerrikske Meinklang Prosa 2014 (4379)perfekt (og på plass i en del butikkhyller). En herlig upretensiøs vin som faktisk ble laget første gang som bryllupsvin for vinmakeren selv. Så da burde den vel duge også på valentinsdagen.

Les mer om denne spennende produsenten

Er ikke fargen så viktig, men prisen fortsatt av betydning, kan du velge prosecco. Men gå for all del ikke for den billigste – det kan ende med skilsmisse. Med Follador Valdobbiadene Superiore di Cartizze Brut Nature 2012 (11130)er du sikker på at forholdet holder. Den er i motsetning til de andre proseccoene helt tørr og ikke minst elegant.

For deg som kan vente på noe godt

Gir du egentlig blaffen i hele valentinfeiringen, men er åpen for tips om gode bobler, er dette noe for deg. Det aller beste kjøpet blant vinterens champagnenyheter er Roland Champion Cuvée d'Aramis Brut (19739). Den må imidlertid bestilles, men er vel verd å vente på.

Et funn til 250 kroner laget av en produsent som vanligvis leverer ravårer til Laurent-Perrier. Men som holder en lav prisprofil når vinen får egen etikett. Dette er deres enkleste champagne som imidlertid gir mersmak.

Rosa for gutta

Ny og interessant er også de økologiske champagnene fra Liébart-Regnier som i en vanlig og en rosa utgave. Liébart-Régnier Brut (11442)er en champagne som garantert mange vil like og Liébart-Régnier Brut Rosé (11254)gjør overgangen til rosa bobler enklere – også for gutta.

Liker du din champagne enda tørrere, får du mye champagne for pengene også med Charles Dufour Bulles de Comptoir (12660). En knusktørr, men også elegant og karaktersterk champagne som er super alene og ikke minst på matbordet.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her