Drikke
Dyrisk god pinot noir

Dyrisk god pinot noir

Det er ikke alt som havner i spesialpolhyllene heldigvis. Her er noen californiske viner som vil trives i kjelleren din.
Aase E. Jacobsen
12 September 2013 - 07:00

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Scherrer var en av godbitene fra California som ble lansert i spesialpolene forrige uke. Produsenten har imidlertid flere viner i bestillingsutvalget som er både lettere å få tak i samtidig som at de er bedre kjøp.

Scherrer Big Brother Pinot Noir 2007 (91354)overgår 2009-utgaven som nylig ble lansert på spesialpol. En virkelig flott og konsentrert pinot noir, rik, krydret og kraftig med et godt lagringspotensial.

Kjølig beliggenhet

Big Brother er Fred Scherrers toppvin fra flere vinmarker. Ellers regnes hans Pinot Noir Platt Vineyard 2009 (804101)som aller øverst på pallen. Men «storebror» har fått navn på grunn av musklene druen får fra utvalgte parseller i Sonoma Coast, den kjøligste delen av Sonoma som derfor er perfekt for denne «bortskjemte» druen.

Les mer om Sonoma Coast

I 2007 kom druene fra to parseller, i henholdsvis Annapolis (ganske langt nord langs kyststripa) og Bodega lengre sør. Her ligger for øvrig også Platt Vineyard og til tross for at avstanden til Stillehavets kalde luftstrømmer er den samme, er Bodega kjøligst.

Ung og lovende

Prisene for Scherrers viner er ellers gunstige i Norge, i USA ligger storebror på 50 dollar. Og Platt på 75 slike.

Big Brother finnes også i 2006-utgave for bestilling, Scherrer Big Brother Pinot Noir 2006 (91353), men den har jeg ikke smakt. Men med så gode erfaringer fra de to andre utgavene, må den trygt kunne anbefales.

2006 uttrykkes veldig godt gjennom den noe «enklere» Scherrer Sonoma County Pinot Noir 2006 (91351), også den en veldig ung og lovende vin.

Filtrerer ikke

Fred Scherrer begynte med pinot noir lenge før «pinøu» ble allemannseie etter filmen Sideways i 2004. I tillegg til Sonoma Coast kjøper han pinot noir fra Russian River Valley. Sympatiske Fred selger ikke ut all vinen med en gang, derfor kan også vi i Norge kjøpe flere årganger av samme vin. Han skal ha vin tilbake til sin første årgang, 1999, for salg.

Alle vinene er gjæret i åpne kar og modnet på bunnfallet i fat i 6-10 måneder. Etter omstikking får de ytterligere 8-10 måneder i fatene. Han filtrerer ellers ikke vinene.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne vinen byr på mye karakter til biffen - og en artig historie
+
Ukens vin

Denne vinen byr på mye karakter til biffen - og en artig historie

Conero er ikke det mest kjente vinområdet i Italia, men det betyr lite når vinen skiller seg ut som i dette tilfellet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstens deiligste ost har kommet og vinmatchene er uten like
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Høstens deiligste ost har kommet og vinmatchene er uten like

Mange sparker i gang oktober med å kjøpe denne smeltedigelen av en ost. Det finnes ikke en hipp og trendy vinbar i Oslo som ikke har denne på menyen i sesong. Og hvorfor skulle de la være? Det er en helt magisk ost når den kommer fra ovnen

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med en slik suppe blir oktobermandagen både lun, trivelig og smaksrik
Dagens rett
Toscansk bønnesuppe

Med en slik suppe blir oktobermandagen både lun, trivelig og smaksrik

Toscansk bønnesuppe er perfekt høstmat. Men selv om originalen krever god planlegging, kan du jukse med ferdigkokte hvite bønner. Dermed blir det mulig å skape lun stemning også på en mandag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt
Guide
Oppskrifter eplekake

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt

Eplekaker blir vi aldri lei. Her har vi samlet de beste oppskriftene også på desserter med epler.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne vinen byr på mye karakter til biffen - og en artig historie
+
Ukens vin

Denne vinen byr på mye karakter til biffen - og en artig historie

Conero er ikke det mest kjente vinområdet i Italia, men det betyr lite når vinen skiller seg ut som i dette tilfellet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstens deiligste ost har kommet og vinmatchene er uten like
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Høstens deiligste ost har kommet og vinmatchene er uten like

Mange sparker i gang oktober med å kjøpe denne smeltedigelen av en ost. Det finnes ikke en hipp og trendy vinbar i Oslo som ikke har denne på menyen i sesong. Og hvorfor skulle de la være? Det er en helt magisk ost når den kommer fra ovnen

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på litt hverdagsluksus med denne fiskegryten
Dagens rett
Fiskegryte med sopp

By på litt hverdagsluksus med denne fiskegryten

Har du nyplukket sopp, blir den ekstra god, men sjampinjong fra butikken gjør også susen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

En enestående mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 18. oktober Oslo

En enestående mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana

En aften der eksklusive viner kommer som perler på en snor. Dette er et hus med Toscanske viner av ypperste kvalitet; Grattamacco, Tenuta San Giorgio, Castello ColleMassari og legendariske Poggio di Sotto

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk
Dagens rett
Enkel lasagne

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk

Det vil si: Lasagne må få lov å få en tur innom ovnen. Men det er vanskelig å få til en bedre hjemmelaget lasagne rett etter jobb, enn denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med en slik suppe blir oktobermandagen både lun, trivelig og smaksrik
Dagens rett
Toscansk bønnesuppe

Med en slik suppe blir oktobermandagen både lun, trivelig og smaksrik

Toscansk bønnesuppe er perfekt høstmat. Men selv om originalen krever god planlegging, kan du jukse med ferdigkokte hvite bønner. Dermed blir det mulig å skape lun stemning også på en mandag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her