Matkurs og vinkurs

Winemakers dinner i Oslo 21. februar

Mesterlige champagner på vakre Nedre Foss Gård

Mesterlige champagner på vakre Nedre Foss Gård

Nedre Foss Gård åpner dørene og byr på 5 lekre retter til 5 fantastiske champagner fra en helt spesiell produsent.
19 Desember 2022 - 13:34

21. februar er det duket for en storslagen middag hos Nedre Foss Gård. En av Champagnes beste produsenter tar med seg fem av sine beste vinner denne kvelden. Kjøkkensjefen på Nedre Foss går komponerer en rålekker 5-retters meny. Denne kvelden blir med andre ord en smakfull opplevelse for alle og en hver. Du som gjest for også en unik mulighet til å treffe vinmakeren Damien Coutelas denne kvelden. Han vil dele spennende informasjon og historier om vinhuset. 

Vinene du får smake denne kvelden er A.D. Coutelas Louis Victor som er laget på soleraprinsippet, A.D. Coutelas Origin Brut som er en klassisk brut og A.D. Coutelas Brut Vintage 2015. Deres rosé A.D. Coutelasd Rosé Elixir Assemblage blir også servert. Kronen på verket er toppvinen A.D. Coutelas Cuvée 1809 Extra Brut som er en svært kompleks og lekker champagne.

Her kan du lese hva Apéritif mener om A.D. Coutelas sine viner

A.D. Coutelas har tilsammen hatt 8 generasjoner med vinmakere, og nå er det driftige Damien Coutelas som står for produksjonen. De startet opp for over 200 år siden, og har siden mellomkrigstiden produsert champagne av svært høy kvalitet. Vinhusets ligger i dag i landsbyen Dizy 

Coutelas lager champagne av alle tre klassiske druesorter, men dyrker de forskjellige typene i forskjellige jordsmonn for at terroriet skal sette et ekstra preg på vinene. I tillegg har de gjennom de siste åtte årene gjødslet med norsk tang i vinmarkene, noe som gir et salt og mineralsk touch. Her er det også fokus på kvalitet over kvantitet som gjelder, da druene vokser på gamle vinstokker som gir lav avkastning, men druer av høy kvalitet. 

Kveldens meny vil bli tilgjengelig snart.

unnamed.jpeg [160.97 KB]

Allergi
Vil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har eventuelle allergier er du nødt til å melde i fra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde i fra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Dette vil være en fastsatt meny så vi kan dessverre ikke garantere for at alle allergier kan tilpasses i alle kurs.  Allergier er ikke noe som kan bli gitt beskjed om under middagen.
Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her