Klubb

Eksklusiv Winemakers Dinner på Bokbacka 6. November

Eksklusiv Winemakers Dinner: Dirk Niepoort tar med seg 10 av sine beste viner til Bokbackas uimotståelige 6-retters meny

Eksklusiv Winemakers Dinner: Dirk Niepoort tar med seg 10 av sine beste viner til Bokbackas uimotståelige 6-retters meny

Niepoort skapte rabalder i polhyllene med sin 2017-vintage i høst. Denne smaksbomben blir avslutningen på denne helt spesielle middagen som det kommer til å gå gjetord om i lang tid fremover. Du er en av få inviterte.
19 Juli 2019 - 02:01
 Vinmaker Dirk Niepoort

Dirk Niepoort er den legendariske vinmakeren som forvandler alt han tar i til gull. Denne kvelden inviteres du til en helt spesielt aften. Du vil få en helt unik mulighet til å smake 10 av Niepoorts aller beste viner til en svært så eksklusiv 6-retters meny på restaurantperlen Bokbacka. Blant vinene du får smake er den sagnomsuste Vintage Port 2017. Den ble raskt revet ut av polhyllene da den ble lansert i september, og dette er kanskje din eneste mulighet til å smake vinen alle snakker om. 

Douro-dalen er verdens eldste klassifiserte vinområde, og nærmest mytisk innen portugisisk vinmakerkunst.  I spektakulære omgivelser lages ikke bare herlige portviner, men også noen av verdens aller beste bordviner. Det er få enkeltpersoner som har satt Douros både portviner og svakviner på kartet til de grader som Dirk Niepport har gjort.

Derfor er Douro blitt den nye kilden til friske viner

Fra 1987 da han kjøpte Quinta do Napoles som var en veldig gammel vingård med noen fantastiske vinmarker, har verden fått øynene opp for Douro og Niepoort. Hans første vin Robustus kom i 1990 og var laget av druer fra gamle stokker og med en litt annerledes drueblanding enn hva som var vanlig. Den ble mottatt av hans far med ordene "It´s just shit". Sterke ord fra en far, men ikke nok til å få Dirk til å vakle, for troen på at han var på riktig spor, var så sterk at han bare fortsatte.

 Billedskjønne Douro

Les mer om Niepoort og Douro

Og takk for det. Dirk har siden den gang stadig overrasket markedet med nye skapninger med både tradisjonelle og utradisjonelle druer. Uansett hvem du snakker med i Douro, er Dirk Niepoort en person som samler mange rundt seg, enten det er nye små vinprodusenter eller elever. Og en person mange kommer tilbake til.

Denne kvelden vil du få muligheten til å møte Dirk selv, og smake hans ikoniske viner til en eksklusiv 6-retters meny på Bokbacka. Se vinlisten nedenfor og la deg overtale.

Her kan du lese hva Apéritif mener om Niepoorts viner

Restaurant Bokbacka

Bokbacka er navnet på Simon Weinbergs familiegård i Skåne og hans folkelige gourmetrestaurant på Frogner. Restauranten, som tilhører norgeseliten ifølge ærverdige White Guide, er kjent for sin lekenhet og scenografiske tilnærming til måltidet.  Hos Bokbacka kan du forvente en restaurantopplevelse utover det vanlige der nordiske smaker møter japansk eleganse. I kjent Bokbacka-stil vil du ikke få vite hva som kommer på tallerkenen i løpet av kveldens seks serveringer. Restauranten serverer en omakasemeny, et japansk begrep som betyr å  «overlate til deg»,  eller som her at kokken bestemmer hva som skal nytes. Med Simon som Creative Chef og Magnus Olbecker som kjøkkensjef kan vi love deg at du er i trygge hender. 

Kveldens vinliste
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her