Klubb

Eksklusiv Winemakers Dinner på Bokbacka 6. November

Eksklusiv Winemakers Dinner: Dirk Niepoort tar med seg 10 av sine beste viner til Bokbackas uimotståelige 6-retters meny

Eksklusiv Winemakers Dinner: Dirk Niepoort tar med seg 10 av sine beste viner til Bokbackas uimotståelige 6-retters meny

Niepoort skapte rabalder i polhyllene med sin 2017-vintage i høst. Denne smaksbomben blir avslutningen på denne helt spesielle middagen som det kommer til å gå gjetord om i lang tid fremover. Du er en av få inviterte.
19 Juli 2019 - 01:01
 Vinmaker Dirk Niepoort

Dirk Niepoort er den legendariske vinmakeren som forvandler alt han tar i til gull. Denne kvelden inviteres du til en helt spesielt aften. Du vil få en helt unik mulighet til å smake 10 av Niepoorts aller beste viner til en svært så eksklusiv 6-retters meny på restaurantperlen Bokbacka. Blant vinene du får smake er den sagnomsuste Vintage Port 2017. Den ble raskt revet ut av polhyllene da den ble lansert i september, og dette er kanskje din eneste mulighet til å smake vinen alle snakker om. 

Douro-dalen er verdens eldste klassifiserte vinområde, og nærmest mytisk innen portugisisk vinmakerkunst.  I spektakulære omgivelser lages ikke bare herlige portviner, men også noen av verdens aller beste bordviner. Det er få enkeltpersoner som har satt Douros både portviner og svakviner på kartet til de grader som Dirk Niepport har gjort.

Derfor er Douro blitt den nye kilden til friske viner

Fra 1987 da han kjøpte Quinta do Napoles som var en veldig gammel vingård med noen fantastiske vinmarker, har verden fått øynene opp for Douro og Niepoort. Hans første vin Robustus kom i 1990 og var laget av druer fra gamle stokker og med en litt annerledes drueblanding enn hva som var vanlig. Den ble mottatt av hans far med ordene "It´s just shit". Sterke ord fra en far, men ikke nok til å få Dirk til å vakle, for troen på at han var på riktig spor, var så sterk at han bare fortsatte.

 Billedskjønne Douro

Les mer om Niepoort og Douro

Og takk for det. Dirk har siden den gang stadig overrasket markedet med nye skapninger med både tradisjonelle og utradisjonelle druer. Uansett hvem du snakker med i Douro, er Dirk Niepoort en person som samler mange rundt seg, enten det er nye små vinprodusenter eller elever. Og en person mange kommer tilbake til.

Denne kvelden vil du få muligheten til å møte Dirk selv, og smake hans ikoniske viner til en eksklusiv 6-retters meny på Bokbacka. Se vinlisten nedenfor og la deg overtale.

Her kan du lese hva Apéritif mener om Niepoorts viner

Restaurant Bokbacka

Bokbacka er navnet på Simon Weinbergs familiegård i Skåne og hans folkelige gourmetrestaurant på Frogner. Restauranten, som tilhører norgeseliten ifølge ærverdige White Guide, er kjent for sin lekenhet og scenografiske tilnærming til måltidet.  Hos Bokbacka kan du forvente en restaurantopplevelse utover det vanlige der nordiske smaker møter japansk eleganse. I kjent Bokbacka-stil vil du ikke få vite hva som kommer på tallerkenen i løpet av kveldens seks serveringer. Restauranten serverer en omakasemeny, et japansk begrep som betyr å  «overlate til deg»,  eller som her at kokken bestemmer hva som skal nytes. Med Simon som Creative Chef og Magnus Olbecker som kjøkkensjef kan vi love deg at du er i trygge hender. 

Kveldens vinliste
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her