Ekte garasjevin

Ekte garasjevin

Nå lages ikke disse vinene lenger i garasjen, men konseptet lever fortsatt opp til navnet.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Vinmakeren Benjamin Romeo startet med mikrovinifikasjon i garasjen til faren på midten av 1990-tallet. La Cueva del Contador ble skapt i 1996 og tre år senere kom Contador som nå er tilgjengelig i Norge, om enn til en hårreisende høy pris - men som likevel bare er ubetydelig høyere her enn ellers.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Bitteliten produksjon
Kvaliteten er det imidlertid ikke noe å si på. Contador 2008 (94055) er superkonsentrert, faktisk noe av det mest konsentrerte jeg har smakt på lenge og syre- og tanninstrukturen er «til å dø for». Så kommer da også druematerialet fra 120 år gamle vinstokker fra mange parseller i ulike deler av Rioja Alavesa, hovedsakelig San Vicente de la Sonsierra, men også Labastida og Briones . Avlingen er bitteliten, kun en halv kilo per plante. Og volum er kun 4.000 flasker.

Må dekanteres
La Cueva del Contador 2009 (94056) , «lillebroren» rent prismessig i alle fall, er bygget over samme lest, men trenger litt mer tid på å svelge fatet.

Begge vinene har godt av en god runde i karaffelen for å få frem mer av det de har på lager allerede nå.

I et mer «spiselig» prissegment er Predicador 2009 (94057) . Til denne vinen bruker Romeo druer fra sine yngste vinstokker, som riktignok er 30 til 40 år gamle. Slike «ungdommer» må holdes i tømme for at de ikke skal produsere for mye.

Utbyttet her ligger i gjennomsnitt på to kilo per plante, høyere enn begge Contadorene, men ikke mer enn at konsentrasjonen er god også i denne.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.

Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Contador 2011

Produsent:
Benjamin Romeo
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Rioja
Pris:
2 637,50 kr
Varenummer:
9405501
95 Poeng
Les smaksnotatene »

La Cueva del Contador 2015

Produsent:
Benjamin Romeo
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Rioja
Pris:
689,40 kr
Varenummer:
9405601
93 Poeng
Les smaksnotatene »

Predicador 2018

Produsent:
Benjamin Romeo
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Rioja
Pris:
319,50 kr
Varenummer:
9405701
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen