El Bulli har fortsatt draget

El Bulli har fortsatt draget

Vin, bestikk og effekter fra den legendariske restauranten gikk unna på auksjon.
08 April 2013 - 23:55

En anonym kjøper fikk mesterkokk Ferran Adriàs signerte kokkejakke for 8300 kroner, mens et knivsett fra Laguiole gikk for cirka 45 000 kroner, nesten 40 000 mer enn utropsprisen.

Det var høy stemning da «etterlatenskapene» fra den spanske kultrestauranten El Bulli gikk under hammeren på en Sotheby’s-auksjon i Hong Kong 3. april.

LES OGSÅ: El Bulli tømmer kjelleren på auksjon

Framfor alt var det vinflaskene fra restaurantens kjeller som fikk fart på budene. Blant høydepunktene var tre flasker Domaine de la Romanée-Conti 1990, som gikk for over 420 000 kroner, langt over vurderingen.

Et annet parti Romanée Conti – fire flasker fra 2003 – gikk også for en sum langt over vurderingen på 210 000 kroner da den ble solgt for cirka 405 000.

På auksjonen ble det også budt på en middag for fire med selveste Ferran Adrià ved grytene. Startbudet lød på cirka 30 000 kroner, men budrunden var ikke over før middagen var solgt for nesten 166 000.

LES OGSÅ: Siste måltid på El Bulli

Til sammen ble det solgt El Bulli-eiendeler for over 10,6 millioner kroner, over 3,7 millioner mer enn Sotheby's på forhånd hadde håpet. Inntektene skal ifølge Adrià brukes til å stable stiftelsen El Bulli på beina. El Bulli Foundation skal være et senter for eksperimenter, innovasjon og kreativitet innen gastronomien, og resultatene skal deles med andre matinteresserte gjennom det nye nettstedet Bullpedia. Planen er nå at «nye» El Bulli skal åpne igjen i 2014.

Og du har fortsatt mulighet til å sikre seg en vinflaske fra stjernerestaurantens kjeller. 26. april går en tilsvarende auksjon som i Hong Kong av stabelen i New York. Da med flasker til en anslått verdi av 9,3 millioner kroner på utropslisten.

LES OGSÅ: Johnsons kjeller under hammeren

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret
Dagens rett

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret

Kylling smaker relativt lite i seg selv, så en marinade er ofte en smaksbærende faktor. Men ikke nok, for tilbehøret må også ha mye smak - som her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her