Elegant ungarer

Få har et forhold til ungarsk vin utover billige halvtørre hvitviner og myteomspunnet tokayer. Det lages imidlertid også noe rødvin i landet hvis inneklemte beliggenhet på Balkan-halvøya gir et kontinentalt klima med varme, tørre somre og kalde vintre. Herfra henter vi ukens vin. 10.02.99

Apéritif har valgt Villány Cabernet Sauvignon 1996 fra produsenten med det sterile navnet Interconsult som representant for Ungarns stadig økende produksjon av kvalitetsrødvin.

 
Ukens vin er fransk i stilen. Fin utviklet duft, middels fylde, runde tanniner og uvanlig fine syrer som gir den mange muligheter som matfølge. Flott til retter av lam eller annet rødt kjøtt. Den går også fint til smaksrike oster siden tanninene er så modne.
 
Prisen er høy til å være en ungarer, kroner 94, men det er vinen verdt. Den har varenr. 13036 og er tilgjengelig i de fleste polutsalg.
 
Vil du kjøpe mer enn én flaske av Villány Cabernet Sauvignon 1996, kan du bruke Apéritifs gratisfaks. Med den kan du bestille vin og brennevin og annet godt drikke fra alle Polutsalg direkte fra din egen PC. Her er bestillingsskjemaet.
 
Aase E. Jacobsen
10.02.99
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen