En hummer for et øl

En hummer for et øl

Dette ølet går mang en hvit burgunder en høy gang når det kommer til å følge rike sjømatretter.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

 
Nøgne Ø Tiger Tripel (80464) er et svært rikt og samtidig ufattelig elegant øl. Dets store fylde, flotte skum, nydelige syrefriskhet samt strålende bitterhet fortjener havets kardinal eller enda bedre - store saftige sjøkreps med kremet rik saus . Men også lysere kjøttslag med fløte eller smør på ingredienslista er like vellykket.

Også ost

Og ikke å forglemme ost, både litt harde og myke.I det hele tatt er alt du kunne tenke deg å servere sammen med en sentralburgunder av godt merke, det denne norskbryggete tripelen briljerer best sammen med.

Innslaget av hvete gir den en noe mer vinøs og syrligere karakter enn øl brygget med bare byggmalt. Dessuten har den en alkoholfylde som gjør at den kan konkurrere med vin.

Godt innpakkete prosenter

Tripel er jo egentlig en belgisk klosterøltype hvor den høye alkoholen, 9 prosent, er et resultat av en ekstra gjæringsrunde stimulert ved tilsettelse av sukker. Derfor har den også en mer uttalt gjær- og brødkarakter. Men alkoholen er veldig godt innpakket.

Nøgne Ø har gjort et svært vellykket forsøk på å leke munker, men innrømmer på etiketten at det ikke er det enkleste ølet å få til.

Bestill ølet med en gang
Ønsker du å bestille trykker du bare på ølnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte øl er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Nøgne Ø Tiger Tripel

Produsent:
Nøgne Ø - Det kompromissløse Bryggeri
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.500l
Land:
Norge
Område:
Grimstad
Pris:
59,90 kr
Varenummer:
8046402
88 Poeng
Les smaksnotatene »
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen