Ørretrullade med sjøkreps og asparges
Foto: Tom Haga

Ørretrullade med sjøkreps og asparges

Fremgangsmåte

Ørretrullade:
Fileter fisken og skjær den til et "stort teppe" med en tykkelse på ca 7-8 mm. Legg stykket i saltlake (1 dl salt og en liter vann) i ca 15 minutter.
 
Rens krepsen og stek sjøkrepshalene i stekepanne med litt malt koriander og salt på, stekes medium. Avkjøl krepsen, ta opp fisken og tørk den godt på et klede.
 
Rull opp fisken med sjøkreps i midten, pakk den inn i plast. Dampes ved 14 minutter ved 70 grader. Skjæres opp.

Asparges:
Asparges vaskes og skrelles, blansjeres i lett saltet vann med en rask avkjøling.

Kokos- og karrisaus:
Rens og kutt sjalottløk og sitrongress, tilsett sammen med karri og smør, freses godt. Tilsett hvitvin og reduser ned til 1/3 del, tilsett cocosmelk og kok opp. Saus siles og monteres med smør. Juster med salt/pepper og friskpresset sitronsaft.

Potetchips:
Skrell poteter og kuttes i tynne strimler, formes og stekes i frityr.
 

Sendt inn av Charles Tjessem

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen