Ukens drink
En kald drink er også godt mot forkjølelse

En kald drink er også godt mot forkjølelse

Gulrot, gin med mye godsaker i og ikke minst ingefær er ukens medisin. Her er oppskriften.
Aase E. Jacobsen
13 November 2015 - 12:56

Det finnes ingen dokumentasjon på at alkohol i seg selv hjelper mot sykdommer, men alkohol er en effektiv måte å trekke ut godgjørende eteriske oljer fra urter og krydder. Stoffer som ofte ikke er vannløselige. Slik ble gin og akevitt til i sin tid. 

Ingefær er mye brukt innen folkemedisinen overfor en rekke lidelser, også forkjølelse, siden den antas å være betennelsesdempende. Men du trenger ikke alkohol for å få ut smaken siden ingefær tilhører de vannløselige krydderne. Om ingefærte med honning faktisk lindrer sår hals, er ikke bevist, men i hvert fall føles det veldig godt. 

Ukens drink er kald, men har likevel en god effekt på sår hals siden ingefæren er veldig tilstedeværende. 

Se våre andre drinkoppskrifter med ingefær

Den er signert bartender Monica Berg, og er en versjon av Beta, bestselgeren på baren Himkok, som går unna ikke bare i den kalde årstiden.

Les om denne helt spesielle og svært populære oslobaren

Der bruker de riktignok sin egenproduserte sprit i drinken, men du må nok holde seg til polvarer. Og det er helt greit, for utvalget av gin på polet er veldig godt og økende. 

Ta en titt på ginutvalget her og finn din favoritt

Her kan du lese om hvordan en av disse nye gintypene lages

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Beta-versjon drinkoppskrift

Beta-versjon drinkoppskrift
Ingredienser

2 cl gin
2 cl Aperol
1 cl sitronsaft
1 cl sukkerlake
4 cl gulrotjuice
1-2 biter ingefær

 

Fremgangsmåte

Sendt inn av Monica Berg

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her