En prins verdig

Denne godbiten er utstyrt med en bekronet frosk som et bevis på at den er noe annet enn det den utgir seg for.
Aase E. Jacobsen
21 Februar 2008 - 02:01

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Montesecondo Rosso Toscana 2013 (49755) er så god som noen Chianti Classico. Men produsenten, Silvio Messana på vingården Montesecondo, har valgt å benevne den som rosso toscana til tross for at den kommer fra hjertet av Chianti-området.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Ikke godkjent
Årsaken er at da han skulle overlate 2004-utgaven av denne vinen til vinmyndighetene for godkjenning, ble den avvist med at den var for lys. Messana som egentlig er musiker og komponist, og en perfeksjonist (han satser blant annet på biodynamisk dyrking), var fornøyd med resultatet og lot vinen være som den var.

Den skiller seg dessuten fra den typiske Chianti Classico ved at den hovedsakelig er lagret i ståltanker hvilket sørger for at frukten blir mer tydelig og friskere.

Superærlig
Frosken og kronen er altså et tegn på at her får du noe annet enn bare en ung toscaner.
For Montesecondo Rosso Toscana 2006 er en fortryllende vin med elegant druepreg, god fylde, flott syre og gode tanniner. En superærlig og ikke minst deilig vin - i dag og de neste fire årene. Den perfekte matvin som stiller opp for det meste.

Hans "ekte" Chianti Classico er dessverre ikke tilgjengelig for andre enn restaurantene. Men skulle du komme over den i vinmeny, så slå til, for den er også et funn (89 p). I hvert fall når vi tar årgangen i betraktning. 2005 var en utfordring på de kanter, og normalt ikke mye å glede seg over.

Men Montesecondo har lyktes veldig godt, og med denne har han i hvert fall ikke hatt noen "problemer" med fargen for den er svært så mørk. En chianti classico på den kraftige og konsentrerte siden.

Men husk å be om at den dekanteres, for aller helst skulle den fått et år ekstra på seg, men innen den tid er den nok drukket opp for lengst.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her