En whisky til 270.000?

En Macallan 60 år gammel singel Highland maltwhisky blir verdens dyreste når den nå blir å få kjøpt på Heathrow flyplass. I tillegg til å smake fabelaktig kan den vise seg å bli en svært så god økonomisk investering.

De kun 12 gjenværende flaskene er så verdifulle at de er låst inn i en safe på flyplassen. Det er kun en kopi av flasken som er utstilt hos forhandleren "World of Whiskies".

Whiskyen er mer enn dobbelt så dyr som de fineste vinene i nabobutikken Berry Bros - en 1947 Chateau Cheval Blanc og en 1945 Chateau Petrus - begge fra Bordeaux og priset til 120.000 kroner hver. Produsenten Speyside tror flasken vil appellere til velstående og høytflyvende reisende.

Tidligere i år betalte en anonym samler 240.000 kroner for en tilsvarende flaske - den til da høyeste prisen for en flaske whisky.

I tillegg til å ha en svært så kompleks smak har flasken vist seg å være en meget god investering. En flaske fra den samme samlingen ble solgt for kun 150.000 kroner i 1996. Sammenlignet med dagens priser var det et røverkjøp!

Fine viner har lenge vært regnet som en god investering. Kanskje tiden er inne for å tenke på whisky - også i et investeringsperspektiv.

Planlegger du ikke en reise til London med det første, men likevel ønsker deg whiskyen, kan du kontakte importøren Maxxium Norge.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen