Endelig kan Nome juble

Endelig kan Nome juble

En halv million brosjyrer om øl og mat er nå på vei til matbutikkene. Det er en liten revolusjon.
06 Mai 2013 - 01:51

For første gang siden forbudet mot alkoholreklame ble innført i 1975 har Bryggeriforeningen fått lov å sende ut en trykksak om øl og mat.

– Hver eneste setning er gjennomgått av Helsedirektoratet, så her er vi på trygg grunn, jubler administrerende direktør Petter Nome og prosjektleder Hege Ramseng i Bryggeri- og drikkevareforeningen.

LES OGSÅ: Bryggeriene får støtte blant folket

Bakgrunnen for brosjyren er at det nå finnes hele 500 ulike typer norskprodusert øl. I tillegg kommer importølet. Mangfoldet har aldri vært større, og i enkelte dagligvarebutikker selges det nå 200 øltyper.

– Det er ikke lett å orientere seg i denne jungelen. Vi informerer om de forskjellige kategoriene øl og hva slags mat de passer til, sier Ramseng.

Brosjyren inneholder ikke informasjon om produktnavn og bryggerier.

LES OGSÅ: Går fra Arcus til BROD

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt
Dagens rett

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt

Vi regner med at grillen er klargjort som våren og dermed for dagens oppgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå
Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå

Grillet gravlaks med potetsalat bare ber om at grillen fyres opp. Ansjosdressing setter en ekstra spiss på kombinasjonen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset
+
Mat og vin i kombinasjon

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset

Når saftig and og vin fra Argentina møtes i harmoni, får også du en gyllen mulighet til å skinne som vertskap.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Du kan fint lage en drink med to ingredienser. Denne gir maks uttelling
Ukens drink
Forsiden akkurat nå
Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt
Dagens rett

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt

Vi regner med at grillen er klargjort som våren og dermed for dagens oppgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå
Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå

Grillet gravlaks med potetsalat bare ber om at grillen fyres opp. Ansjosdressing setter en ekstra spiss på kombinasjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle
Matkurs og vinkurs
Winedinner 11. juni i Oslo

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle

Smak 5 viner fra Friuli-Venezia Giuli – et vinområde som fortjener langt mer oppmerksomhet. Smak et bredt spekter av druetyper til 4 smakfulle retter fra en av Oslos mest autentiske italienske restauranter, Vineria Ventidue.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset
+
Mat og vin i kombinasjon

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset

Når saftig and og vin fra Argentina møtes i harmoni, får også du en gyllen mulighet til å skinne som vertskap.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her