Engø Gård satser på nye krefter

Engø Gård satser på nye krefter

Hotellrestauranten på Tjøme henter inn internasjonalt lag.
03 April 2013 - 15:40

Engø Gård på Tjøme i Vestfold er medlem av De Historiske Hotell & Spisesteder, og har også fått plass i Relais Gourmands og Relais & Chateaux. Nå har hotellet hentet inn nye krefter til restauranten.

– Den nye staben er ung og dedikert. Hver og en har en pasjon for mat og for fine-dining man skal lete lenge etter, og vil stå i spissen for en videreutvikling og en videreføring av den kjente Engø-kvaliteten, sier salgs- og markedssjef Beate Marthinsen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Her er de nye kokkelandslagene

Dette er det nye kjøkkenteamet:

Kjøkkensjef Jonas Nåvik kommer direkte fra jobben som førstekokk hos Color Lines Manhattan og Cosmopolitan. Han har også hevet hyre hos blant andre Alinea i Chicago, som i 2010 ble rangert med hele tre stjerner i Michelin Guide.

Souschef Alexander Nussbaum er tyskfødt og har erfaring fra flere europeiske fine dining-konsepter, deriblant Michelin-restauranten Schloss Loersfeld i Kerpen, Tyskland. Han har også tidligere vært kjøkkensjef ved Engø Gård.

Kokk Kyle Bentley fra USA har en bachelor-grad i «Culinary Arts & Science» fra University of Cincinnati. Han har erfaring fra blant andre Alinea Restaurant, Uchiko Restaurant, Elegantly Danger og The Cincinnatian Hotel.

Kokk Hristo Nikolov fra Bulgaria kommer rett fra stillingen som kokk ved Geir Skeies Brygga 11 i Sandefjord.

Frokostkokk Jeanne Winifred fra Nederland kommer fra stillingen som kokk på Hvasser Gjestehus.

Kokk Sivert Øverli har arbeidet på Dr. Holms og nå sist som kokk ved Geir Skeies Brygga 11.

Kokk Christian Johnsen kommer fra stillingen som lærling hos To Rom og Kjøkken i Trondheim.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt
Dagens rett

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt

Vi regner med at grillen er klargjort som våren og dermed for dagens oppgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå
Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå

Grillet gravlaks med potetsalat bare ber om at grillen fyres opp. Ansjosdressing setter en ekstra spiss på kombinasjonen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset
+
Mat og vin i kombinasjon

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset

Når saftig and og vin fra Argentina møtes i harmoni, får også du en gyllen mulighet til å skinne som vertskap.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Du kan fint lage en drink med to ingredienser. Denne gir maks uttelling
Ukens drink
Forsiden akkurat nå
Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt
Dagens rett

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt

Vi regner med at grillen er klargjort som våren og dermed for dagens oppgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå
Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå

Grillet gravlaks med potetsalat bare ber om at grillen fyres opp. Ansjosdressing setter en ekstra spiss på kombinasjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle
Matkurs og vinkurs
Winedinner 11. juni i Oslo

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle

Smak 5 viner fra Friuli-Venezia Giuli – et vinområde som fortjener langt mer oppmerksomhet. Smak et bredt spekter av druetyper til 4 smakfulle retter fra en av Oslos mest autentiske italienske restauranter, Vineria Ventidue.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset
+
Mat og vin i kombinasjon

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset

Når saftig and og vin fra Argentina møtes i harmoni, får også du en gyllen mulighet til å skinne som vertskap.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her