Er du neste Bocuse d’Or-deltaker?

Er du neste Bocuse d’Or-deltaker?

Nå skal Norges neste representant i Bocuse d’Or finnes. Konkurransen er åpen for påmelding.
15 Februar 2013 - 15:51

Hvem blir vår neste Bocuse d’Or-deltaker? Det avgjøres under Årets Kokk 2013, som arrangeres i Mathallen på Vulkan i Oslo til høsten. Nå kan du melde deg på i konkurransen og kanskje bli Norges deltaker i Bocuse d’Or Europe i Stockholm neste år og i Bocuse d’Or i Lyon i 2015.

Bocuse d'Or Europe 2014 finner sted under GastroNord-messen i Stockholm 7. og 8. mai 2014.

– Vi er nå i gang med å lete etter kandidater til Årets Kokk 2013. Vinneren av denne konkurransen blir vår neste Bocuse d’Or-deltaker, sier Odd Ivar Solvold i Bocuse d’Or Norge overfor nkl.no.

LES OGSÅ: Premiert for beste fiskerett

Deltakere må være norske statsborgere, over 23 år gamle og ha konkurrert i nasjonale eller internasjonale kokkekonkuranser tidligere. De må arbeide i restaurant eller i restaurant i hotell i det daglige, og forplikte seg til å jobbe i restaurant til konkurransen er over i 2015.

Uttaket til konkurransen vil foregå de neste månedene. Aktuelle kandidater bes om å sende inn oppskrifts- og menyforslag til Bocuse d’Or Norge, som igjen plukker ut fire finalister som skal kjempe om tittelen.

Bocuse D'Or Norges jury, bestående av tidligere norske Bocuse d'Or-deltakere, vil ut i fra innsendte søknader, plukke ut 24 kandidater som blir invitert inn til en stresstest med påfølgende intervju i etterkant. Fire av disse plukkes ut til den avgjørende finalen i Mathallen til høsten, der også tidligere norske Bocuse d'Or-deltakere er jurymedlemmer.

Fristen for å melde seg på til konkurransen er 15. mars – klokka 12.00.

I oppgaven inngår bruk av fjordørret fra Lerøy. Retten skal ha et klart nasjonalt budskap, og råvarene være typisk norske, det vil si at du skal lage norsk mat inn i fremtiden.

Foto av retten og en beskrivelse av retten skal sendes Eirik Nilssen i Impuls Reklamebyrå (eirik@impuls.no)

I finalen til høsten skal de fire finaledeltakerne lage en sjømatrett og en kjøttrett. Hvilke råvarer som skal tas i bruk her, blir kjent senere.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her