Er du neste Bocuse d’Or-deltaker?

Er du neste Bocuse d’Or-deltaker?

Nå skal Norges neste representant i Bocuse d’Or finnes. Konkurransen er åpen for påmelding.
15 Februar 2013 - 15:51

Hvem blir vår neste Bocuse d’Or-deltaker? Det avgjøres under Årets Kokk 2013, som arrangeres i Mathallen på Vulkan i Oslo til høsten. Nå kan du melde deg på i konkurransen og kanskje bli Norges deltaker i Bocuse d’Or Europe i Stockholm neste år og i Bocuse d’Or i Lyon i 2015.

Bocuse d'Or Europe 2014 finner sted under GastroNord-messen i Stockholm 7. og 8. mai 2014.

– Vi er nå i gang med å lete etter kandidater til Årets Kokk 2013. Vinneren av denne konkurransen blir vår neste Bocuse d’Or-deltaker, sier Odd Ivar Solvold i Bocuse d’Or Norge overfor nkl.no.

LES OGSÅ: Premiert for beste fiskerett

Deltakere må være norske statsborgere, over 23 år gamle og ha konkurrert i nasjonale eller internasjonale kokkekonkuranser tidligere. De må arbeide i restaurant eller i restaurant i hotell i det daglige, og forplikte seg til å jobbe i restaurant til konkurransen er over i 2015.

Uttaket til konkurransen vil foregå de neste månedene. Aktuelle kandidater bes om å sende inn oppskrifts- og menyforslag til Bocuse d’Or Norge, som igjen plukker ut fire finalister som skal kjempe om tittelen.

Bocuse D'Or Norges jury, bestående av tidligere norske Bocuse d'Or-deltakere, vil ut i fra innsendte søknader, plukke ut 24 kandidater som blir invitert inn til en stresstest med påfølgende intervju i etterkant. Fire av disse plukkes ut til den avgjørende finalen i Mathallen til høsten, der også tidligere norske Bocuse d'Or-deltakere er jurymedlemmer.

Fristen for å melde seg på til konkurransen er 15. mars – klokka 12.00.

I oppgaven inngår bruk av fjordørret fra Lerøy. Retten skal ha et klart nasjonalt budskap, og råvarene være typisk norske, det vil si at du skal lage norsk mat inn i fremtiden.

Foto av retten og en beskrivelse av retten skal sendes Eirik Nilssen i Impuls Reklamebyrå (eirik@impuls.no)

I finalen til høsten skal de fire finaledeltakerne lage en sjømatrett og en kjøttrett. Hvilke råvarer som skal tas i bruk her, blir kjent senere.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her