Er du neste Bocuse d’Or-deltaker?

Er du neste Bocuse d’Or-deltaker?

Nå skal Norges neste representant i Bocuse d’Or finnes. Konkurransen er åpen for påmelding.

Hvem blir vår neste Bocuse d’Or-deltaker? Det avgjøres under Årets Kokk 2013, som arrangeres i Mathallen på Vulkan i Oslo til høsten. Nå kan du melde deg på i konkurransen og kanskje bli Norges deltaker i Bocuse d’Or Europe i Stockholm neste år og i Bocuse d’Or i Lyon i 2015.

Bocuse d'Or Europe 2014 finner sted under GastroNord-messen i Stockholm 7. og 8. mai 2014.

– Vi er nå i gang med å lete etter kandidater til Årets Kokk 2013. Vinneren av denne konkurransen blir vår neste Bocuse d’Or-deltaker, sier Odd Ivar Solvold i Bocuse d’Or Norge overfor nkl.no.

LES OGSÅ: Premiert for beste fiskerett

Deltakere må være norske statsborgere, over 23 år gamle og ha konkurrert i nasjonale eller internasjonale kokkekonkuranser tidligere. De må arbeide i restaurant eller i restaurant i hotell i det daglige, og forplikte seg til å jobbe i restaurant til konkurransen er over i 2015.

Uttaket til konkurransen vil foregå de neste månedene. Aktuelle kandidater bes om å sende inn oppskrifts- og menyforslag til Bocuse d’Or Norge, som igjen plukker ut fire finalister som skal kjempe om tittelen.

Bocuse D'Or Norges jury, bestående av tidligere norske Bocuse d'Or-deltakere, vil ut i fra innsendte søknader, plukke ut 24 kandidater som blir invitert inn til en stresstest med påfølgende intervju i etterkant. Fire av disse plukkes ut til den avgjørende finalen i Mathallen til høsten, der også tidligere norske Bocuse d'Or-deltakere er jurymedlemmer.

Fristen for å melde seg på til konkurransen er 15. mars – klokka 12.00.

I oppgaven inngår bruk av fjordørret fra Lerøy. Retten skal ha et klart nasjonalt budskap, og råvarene være typisk norske, det vil si at du skal lage norsk mat inn i fremtiden.

Foto av retten og en beskrivelse av retten skal sendes Eirik Nilssen i Impuls Reklamebyrå (eirik@impuls.no)

I finalen til høsten skal de fire finaledeltakerne lage en sjømatrett og en kjøttrett. Hvilke råvarer som skal tas i bruk her, blir kjent senere.

Forsiden akkurat nå

Cocktails med noe attåt og karaoke for lukkede dører. Det er oppskriften for Bergens hotteste bar akkurat nå

Bak store persienner, en låst dør med en ringeklokke, i en av byens trange gater, finner du Bergens nyeste tilskudd i barverdenen. Lukket Selskap heter baren, og nå er målet for barsjef Odd Fjeldsgaard Rasmussen og eierne i Bargruppen å gjøre byen mer internasjonal. Les hele saken

Til toppen