Er du neste Bocuse d’Or-deltaker?

Er du neste Bocuse d’Or-deltaker?

Nå skal Norges neste representant i Bocuse d’Or finnes. Konkurransen er åpen for påmelding.

Hvem blir vår neste Bocuse d’Or-deltaker? Det avgjøres under Årets Kokk 2013, som arrangeres i Mathallen på Vulkan i Oslo til høsten. Nå kan du melde deg på i konkurransen og kanskje bli Norges deltaker i Bocuse d’Or Europe i Stockholm neste år og i Bocuse d’Or i Lyon i 2015.

Bocuse d'Or Europe 2014 finner sted under GastroNord-messen i Stockholm 7. og 8. mai 2014.

– Vi er nå i gang med å lete etter kandidater til Årets Kokk 2013. Vinneren av denne konkurransen blir vår neste Bocuse d’Or-deltaker, sier Odd Ivar Solvold i Bocuse d’Or Norge overfor nkl.no.

LES OGSÅ: Premiert for beste fiskerett

Deltakere må være norske statsborgere, over 23 år gamle og ha konkurrert i nasjonale eller internasjonale kokkekonkuranser tidligere. De må arbeide i restaurant eller i restaurant i hotell i det daglige, og forplikte seg til å jobbe i restaurant til konkurransen er over i 2015.

Uttaket til konkurransen vil foregå de neste månedene. Aktuelle kandidater bes om å sende inn oppskrifts- og menyforslag til Bocuse d’Or Norge, som igjen plukker ut fire finalister som skal kjempe om tittelen.

Bocuse D'Or Norges jury, bestående av tidligere norske Bocuse d'Or-deltakere, vil ut i fra innsendte søknader, plukke ut 24 kandidater som blir invitert inn til en stresstest med påfølgende intervju i etterkant. Fire av disse plukkes ut til den avgjørende finalen i Mathallen til høsten, der også tidligere norske Bocuse d'Or-deltakere er jurymedlemmer.

Fristen for å melde seg på til konkurransen er 15. mars – klokka 12.00.

I oppgaven inngår bruk av fjordørret fra Lerøy. Retten skal ha et klart nasjonalt budskap, og råvarene være typisk norske, det vil si at du skal lage norsk mat inn i fremtiden.

Foto av retten og en beskrivelse av retten skal sendes Eirik Nilssen i Impuls Reklamebyrå (eirik@impuls.no)

I finalen til høsten skal de fire finaledeltakerne lage en sjømatrett og en kjøttrett. Hvilke råvarer som skal tas i bruk her, blir kjent senere.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen